Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – ΛΟΒΕΡΔΟΣ : ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ …



Από τα ηλεκτρονικά «ΝΕΑ»:
 ---------------------------------------------------------------------------------
 Υγεία για όλους και προστασία των ασθενεστέρων εξήγγειλε ο Βενιζέλος
 Πρόγραμμα με κοινωνικό όραμα από το ΠΑΣΟΚ
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
 ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 18 Απριλίου 2012
 Ολοκληρωμένη πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, που συνοδεύεται από εξειδικευμένα μέτρα για τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.
«Δεν πρέπει να υπάρχει κανείς Ελληνας και ιδίως κανένας άνεργος ή φτωχός πολίτης, πολίτης με χαμηλό εισόδημα που να μην έχει πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην υγειονομική κάλυψη» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.
Και εξήγγειλε πως στο εξής η πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΕΣΥ θα είναι καθολική και απρόσκοπτη χωρίς περιορισμό ενσήμων ή άλλες προϋποθέσεις.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό το πόσο υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ … 

Ποιοι έχουν το θράσος να «τάζουν» πράγματα προεκλογικά :

- Αυτοί που με τη γενικότερη πολιτική τους έχουν οδηγήσει στην ανεργία πάνω από ενάμισι εκατομμύριο (1.500.000) πολίτες, δηλαδή το … ένα τέταρτο (!) του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας.

-Αυτοί που φρόντισαν ο άνεργος να είναι ταυτόχρονα και ανασφάλιστος, αφού ουδέποτε υλοποίησαν την δέσμευση που οι ίδιοι ανακοίνωσαν εδώ και πάνω από 2 (δύο) χρόνια, το «ασφαλιστικό βιβλιάριο ανέργων».

-Αυτοί που έκαναν τα δημόσια νοσοκομεία ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΑ για τους ανασφάλιστους, με τα 5ευρα της ξεφτίλας, με τα «Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλεια (ΚΕΝ)» που απαιτούν από την τσέπη του ασθενούς 150 ευρώ για έναν ελαφρύ τραυματισμό στα επείγοντα, 900 ευρώ για έναν φυσιολογικό τοκετό, 1500 ευρώ για μια σκωληκοειδίτιδα κλπ, κλπ …

-Αυτοί που αφαιρούν τη δωρεάν περίθαλψη ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ, με τον προβληματικό υπό χρεοκοπία «ΕΟΠΥΥ», με την αφαίρεση πολλών φαρμάκων και εξετάσεων από τη λίστα των ταμείων, με το 25% «χαράτσι» συμμετοχής για φάρμακα και 15% για εξετάσεις, με την κατάργηση πολλών νοσοκομείων, με την απογύμνωση των υπολοίπων από προσωπικό – υλικά – υποδομές.

-Αυτοί που οδήγησαν το νοσηλευτικό, τεχνολογικό και βοηθητικό προσωπικό των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας στην ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ με μισθούς πείνας και μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και ωράρια. Που έχουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ τέσσερεις (4) μήνες, αφού πρώτα φρόντισαν να μειώσουν κατά 40% τις αποδοχές τους.

-Αυτοί που έδωσαν «γη και ύδωρ» στους αετονύχηδες κρατικοδίαιτους μεγαλοεπιχειρηματίες της ιδιωτικής διάγνωσης και περίθαλψης, στους φίλους τους μεγαλοκαθηγητάδες και σε όλα τα άνομα ιδιοτελή συμφέροντα που εκμεταλλεύονται ασύστολα τον ανθρώπινο πόνο.

-Αυτοί που μαζί με την ΝΔ εκπροσωπούν πολιτικά τη χούντα κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. 

Που όχι μόνο δεν έφεραν καμία αντίρρηση, αλλά συνηγόρησαν χαιρέκακα και γλοιωδέστατα στο δόγμα της τρόϊκας «οι χρεωμένοι λαοί δεν δικαιούνται περίθαλψη» (με άλλα λόγια αφήστε τους να ψοφήσουν …). 

ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ !

ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ … «ΨΗΦΟ» ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ : 

ΑΥΤΗ ΤΗΣ «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ» !