Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Πρέβεζας:Εργατική Πρωτομαγιά 2012


                             ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012

          ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
                                  δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Εργαζόμενες , Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέες και νέοι, Πολίτες της Πρέβεζας,

μπροστά μας βρίσκεται η κορύφωση μιας πρωτόγνωρης, γιγαντιαίας ταξικής και   κοινωνικής σύγκρουσης με διεθνή επίδραση, που θα διαρκέσει πολύ και θα σφραγίσει το μέλλον πολλών γενιών.

                        Τιμούμε φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά
  • ενώ σχεδιάζεται από το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ- αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα- ένας νέος γύρος ακόμα πιο βάρβαρης επίθεσης και εκθεμελίωσης κάθε εργατικού και λαϊκού δικαιώματος με στόχο την πλήρη εξαθλίωση πλατιών  στρωμάτων του ελληνικού λαού,
  • ενώ η  ΕΕ και το ΔΝΤ κλιμακώνουν τους εκβιασμούς και την ιδεολογική τρομοκρατία του λαού.

Στη χώρας μας ο φετινός γιορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς λαμβάνει χώρα λίγες μέρες πριν τις  βουλευτικές  εκλογές της 6ης Μάη  οι οποίες, μέσα στο πλαίσιο που αναφέραμε,  αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία. 

Συνεχίζουμε τους αγώνες:
  • Για να καταδικάσουμε  το Μαύρο Μέτωπο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κυβερνητικής και φασιστικής ακροδεξιάς, μνημονιακών και κρυφομνημονιακών δυνάμεων, ΕΕ και ΔΝΤ.
  • Για να προασπίσουμε  τις συλλογικές συμβάσεις, τους ανέργους, τις εργατικές και δημοκρατικές ελευθερίες, χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα πίσω και να διεκδικήσουμε μισθούς που να μας επιτρέπουν  να ζούμε με αξιοπρέπεια…
  • Για να  ανοίξει ο δρόμος,  για μια μαζική και οργανωμένη αντεπίθεση των εργαζομένων με προοπτική την ανατροπή της επίθεσης του  κεφαλαίου- ΕΕ-ΔΝΤ και των κομμάτων- πολιτικών τους εκπροσώπων απέναντι στις δυνάμεις της εργασίας, στην  κατεύθυνση της υπέρβασης του σημερινού συνδικαλιστικού κινήματος, από τη σκοπιά της εργατικής ταξικής ενότητας και ανασυγκρότησης.
  • Για να προβάλουμε τα νέα ιστορικά αιτήματα της εποχής μας, την ανάγκη η εξουσία να περάσει στους ίδιους τους εργαζόμενους που είναι οι παραγωγοί του πλούτου, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, των εργαζομένων   και όλων των λαϊκών στρωμάτων από τα δεσμά του κεφαλαίου.

Αυτό το περιεχόμενο δεν μπορεί να το εκφράσει η  συνδικαλιστική γραφειοκρατία και αριστοκρατία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, και συμβιβασμένων ομοσπονδιών.

Η νέα, πολύ πιο επικίνδυνη και βάρβαρη,  επίθεση του ντόπιου, ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και στο λαό μας, απαιτεί μια πλατιά, ταξική ενότητα  των εργαζομένων, ανεξάρτητη από κράτος και εργοδότες, και ένα πανεργατικό και παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης, αντεπίθεσης, ρήξης  και ανατροπής, με υπέρβαση των λογικών κομματικής ιδιωτικοποίησης και περιχαράκωσης, καθώς και της υποταγής σε γραφειοκρατικές λογικές και πρακτικές.

 Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει ανάγκη και στην Πρέβεζα από μια μεγάλη ενωτική συγκέντρωση όλων των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων και σε αυτή την κατεύθυνση η Αγωνιστική Παρέμβαση θα δώσει όλες της τις δυνάμεις

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Πρέβεζας σας καλεί  σε μαζική συμμετοχή στην προσυγκέντρωση στον ΟΤΕ, την Τρίτη 1η Μάη 10:00 π.μ.