Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Απόφαση συντονιστικού συνελεύσεων νοσοκομείων Αθήνας 6/4/2012


Συνεχίζουμε!

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης ,της ΕΕ και του ΔΝΤ που θέλουν να κλείσουν τα μισά νοσοκομεία και κρεβάτια του ΕΣΥ και να κάνουν τα υπόλοιπα επιχειρήσεις μόνο για όσους μπορούν να πληρώνουν , είναι ανυποχώρητος.
Ο αγώνας μας για το αυτονόητο για να πληρωνόμαστε τα δεδουλευμένα μας έχουν οδηγήσει τον κ. Λοβέρδο και την παρέα του σε πανικό και αλλεπάλληλες δεσμεύσεις πληρωμής μαζί με παρακάλια «σταματήστε τις επισχέσεις».
 Όμως φαίνεται πως ακόμα και την ύστατη ώρα μας εμπαίζουν αφού οι υποσχέσεις τους συνεχώς αναιρούνται.
Ο δρόμος του αγώνα είναι πλέον μονόδρομος για εμάς.
Οι χιλιάδες ασθενείς μας που μας δήλωσαν τη συμπαράστασή τους, παρά την ταλαιπωρία που τους προκάλεσαν οι επισχέσεις εργασίας μας, αφού ξέρουν ότι παλεύουμε και γι αυτούς, μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε.
Η πράξη αυτοθυσίας του συμπολίτη μας Δημήτρη Χριστούλα μας συγκλονίζει και η αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ και τους κυβερνώντες μας εξοργίζουν και μας ωθούν πιο βαθειά στον αγώνα.

Αποφασίζουμε:

1.Δεν κατεβάζουμε προγράμματα εφημεριών Μαΐου

2.Παρασκευή 27 Απρίλη συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με ήδη έτοιμα και τα έντυπα επίσχεσης εργασίας για εφημερίες Μαΐου

3.Συμμετοχή στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς με προμετωπίδα μας το δικαίωμα όλων των κατοίκων της χώρας σε δημόσια δωρεάν ποιοτική περίθαλψη

4.Μαζικές επισχέσεις διαρκείας από 2 Μαΐου αν δεν έχουν εξοφληθεί στο ακέραιο οι εφημερίες Γενάρη-Φλεβάρη

5.Κάλεσμα στους υπόλοιπους εργαζόμενους των νοσοκομείων, σε συλλόγους ασθενών, σε πρωτοβάθμια σωματεία, αγωνιστικές ομοσπονδίες , ανέργους, συνταξιούχους ,νεολαία, όλη την κοινωνία σε κοινό αγώνα.

Αθήνα ,6 Απρίλη 2012
Συντονιστικό γενικών συνελεύσεων ιατρών νοσοκομείων Αθήνας -Πειραιά

υπογράφουν:ΨΝΑ, Αττικόν, Σισμανόγλειο, Ιπποκράτειο,Ερυθρός, Γεν.Κρατ.Αθήνας, ΚΑΤ, Ευαγγελισμός, Αγ. Όλγα, Νίκαια, νοσοκομεία ΙΚΑ, Παίδων Αγ. Σοφία.

Παρευρέθηκαν συνάδελφοι από Τζάννειο 


ΥΓ.
Σαν Κίνημα νέων Ιατρών σας ενημερώνουμε πως σε επίσχεση εργασίας για δεδουλευμένες εφημερίες Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και σε αρκετές περιπτώσεις και Δεκεμβρίου 2011 βρίσκονται σύμφωνα με τα στοιχεία των μελών μας (7/4/2012) 49 νοσοκομεία πανελλαδικά.