Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πολιτιστικός σύλλογος "Πρέβεζα" για το νοσοκομείο...


Πριν μερικές εβδομάδες μια συνέντευξη τύπου του προέδρου και των μελών του επιστημονικού προσωπικού και ένα κείμενο του επιστημονικού συμβουλίου, που δημοσιεύθηκε στα τοπικά Μ.Μ.Ε., περιγράφει ωμά την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην λειτουργία του νοσοκομείου της πόλης μας.

Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα περιμέναμε την άμεση αντίδραση των ανθρώπινων αντανακλαστικών των τοπικών αρχόντων μας.

Δυστυχώς όμως μέχρι στιγμής τις υποσχέσεις, τις διαβεβαιώσεις και τις ψευτιές του παρελθόντος από τα επίσημα χείλη, έχει διαδεχθεί η «σιωπή θανάτου» για το κορυφαίο αυτό θέμα.

Ο Σύλλογός μας είναι υποχρεωμένος να εμπλακεί στο αγωνιώδες κάλεσμα του επιστημονικού προσωπικού του νοσοκομείου, γι’ αυτό ΑΠΑΙΤΕΙ από την Δημοτική Αρχή να πάρει την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, τους βουλευτές και την διοίκηση του νοσοκομείου και με την παρουσία τους, να συγκαλέσει άμεσα μια ανοιχτή ενημέρωση-συζήτηση κατά την οποία οι πολίτες του Δήμου αλλά και του νομού μας να ενημερωθούμε υπεύθυνα για το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου και κατ’ επέκταση της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή μας και στην συνέχεια από κοινού να οργανώσουμε τις ενέργειες για την προάσπιση του πολυτιμότερου αγαθού που είναι η υγεία.

Είναι καθήκον και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να το πράξει προασπιζόμενη, τους άγρια φορολογούμενους δημότες της στο δικαίωμα της δημόσιας υγείας, στο δικαίωμα της ζωής.

Περιμένουμε.

 Το Δ.Σ.