Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣΣυμπολίτη –συμπολίτισσα

Για 40 περίπου χρόνια (από το 1973 που λειτουργεί με την νέα του μορφή) το Νοσοκομείο της Πρέβεζας χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες  αλλά και τους αγώνες της μεγάλης πλειοψηφίας του προσωπικού του κατόρθωσε να αποτελέσει ένα σοβαρό αποκούμπι την ώρα της ανάγκης για κάθε Πρεβεζάνο, αλλά ακόμη και κατοίκων διπλανών νομών όπως της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας.

Δεν κρύψαμε όμως ποτέ τις αδυναμίες του , τις ελλείψεις του, τις ανεπάρκειές του, που σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλονται στο ότι για πολλά χρόνια το νοσοκομείο υποχρηματοδούνταν, και πολλά τμήματά  του λειτουργούσαν με οριακή  ή και ανεπαρκή στελέχωση σε προσωπικό,  ενώ απουσίαζαν   μια σειρά από ιατρικές ειδικότητες .

Τα τελευταία τρία χρόνια  μέσω των  Μνημονιακών πολιτικών, που  εφάρμοσαν και  εφαρμόζουν οι  κυβερνήσεις και  συγκυβερνήσεις σε συνεργασία με την τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ), το Νοσοκομείο της Πρέβεζας- όπως βέβαια  και όλος ο τομέας της Δημόσιας  Υγείας-  οδηγείται σε απαξίωση.

Ελάχιστη  κρατική χρηματοδότηση,  σοβαρότατες ελλείψεις σε καθημερινής χρήσης υγειονομικό υλικό και αντιδραστήρια,  πάγωμα νέων προσλήψεων ενώ συνεχώς αποχωρούν συνταξιοδοτούμενοι εργαζόμενοι, συνθέτουν ένα πολύ δύσκολο παρόν και   ένα ιδιαίτερα  δυσοίωνο μέλλον  και για το Νοσοκομείο μας..

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το όνομα του Νοσοκομείου της Πρέβεζας φιγουράρει - σε μελέτες και  σχέδια των συμβούλων των υπουργών υγείας -σαν υποψήφιο για συγχώνευση με άλλα νοσοκομεία γειτονικών νομών ή  ακόμη υπάρχουν και συνεχή δημοσιεύματα του τύπου που αναφέρουν πληροφορίες για   κατάργηση και μεταφορά κλινικών και τμημάτων του σε άλλα νοσοκομεία και τελικά  σε βάθος χρόνου ίσως και… πλήρες λουκέτο!

Μια τέτοια εξέλιξη όπως η συγχώνευση –συνένωση ή η  μεταφορά και κατάργηση τμημάτων του Νοσοκομείου:

  • Θα αποτελέσει  βαρύτατο πλήγμα στη περίθαλψη των Πρεβεζάνων αλλά και  κατοίκων γειτονικών νομών.
  • Θα υποβαθμίσει  το Νοσοκομείο και τη λειτουργία του,
  • Θα υποβαθμίσει το επίπεδο της υγείας του πληθυσμού ,
  • Θα θέσει σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές.
  • Θα οδηγήσει σε απίστευτη  ταλαιπωρία χιλιάδες συμπολίτες μας που θα αναγκάζονται  να αναζητούν  περίθαλψη και φροντίδα σε γειτονικούς νομούς.
  • Θα συμβάλει στην αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού , και στη βαθμιαία  παρακμή της πόλης και του νομού μας.
 Για όλους αυτούς τους λόγους σε καλούμε να συνταχθείς μαζί μας στον αγώνα

  • για την  ολόπλευρη αναβάθμιση του Νοσοκομείου αλλά και των Κέντρων υγείας της περιοχής μας  
  • για τη παροχή υψηλής ποιότητας  και  δωρεάν υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης σε όλους τους κατοίκους


ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΤΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ-  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ-  ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
             Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
           ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2012
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ