Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Κλείνουν το 1ο και 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ!H πολιτική των λουκέτων έρχεται μέσω των συγχωνεύσεων

Αυτά τα οποία λέγαμε από καιρό άρχισαν να υλοποιούνται

Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.


                          
Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Υγείας εφαρμόζοντας πιστά την δέσμευσή του για αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και εξασφάλιση της απρόσκοπτης παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, προχωρεί στην αναβάθμιση νοσοκομειακών μονάδων καίριας σημασίας.
Η άνετη και άμεση πρόσβαση των ασθενών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί απαρέγκλιτη προτεραιότητα του Υπουργείου, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες άλλωστε καταφεύγουν κατά κόρον στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
Προς αυτή την κατεύθυνση το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο, το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, τα οποία υποστηρίζουν ιατρικά τον βορειοδυτικό άξονα της Αττικής, ενισχύονται σημαντικά. Αυτό επιτυγχάνεται με τη λειτουργική ένταξη κλινικών από το 1ο και το 7ο πρώην Θεραπευτήριο του ΙΚΑ.
 Με αυτόν τον τρόπο:
 - Ολοκληρώνεται η ανάπτυξη του σύγχρονου Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς και εντάσσεται στο πρόγραμμα των εφημεριών της Αττικής.
 - Αλληλοσυμπληρώνεται η λειτουργία μιας ενιαίας ομάδας νοσοκομείων στο βορειοδυτικό άξονα της Αττικής, όπου ο πολίτης μπορεί να απολάβει ανά πάσα στιγμή υψηλού επιπέδου περίθαλψη.
- Αξιοποιείται πλήρως ο διαθέσιμος βιοϊατρικός και υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ενώ τα αναφερθέντα νοσοκομεία ενισχύονται με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.
- Επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 3.132.000 ευρώ ετησίως


και τωρα ετοιμαστείτε για τα επόμενα και χειρότερα!

Αυτο θα γενικευτεί σε όλα τα υπό συγχώνευση νοσοκομεία μέχρι το οριστικό κλεισιμο των μονάδων!

Μόνη ελπίδα πλεον να τους γκρεμίσουμε
ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ !