Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ένωση γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας: Δε θα τους αφήσουμε.Με καθολικό ξεσηκωμό της κοινωνίας θα τους εμποδίσουμε


ΕΓΕΣΥΚ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΕΡΚΥΡΑ 21/9/2012

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ χαιρετίζει την σχεδόν καθολική συμμέτοχη των
νοσοκομειακών γιατρών στη πανελλαδική επίσχεση εργασίας. Εκτιμά θετικά την μεγάλη κοινωνική αποδοχή του αγώνα των γιατρών στην προσπάθεια δημιουργίας ενός κοινού μετώπου υπέρ της δημοσίας υγείας.

Οι τοπικοί βραχίονες των τροικανών  συνεχίζουν το έργο της εξαθλίωσης που ανέλαβαν. Μετά το ξεπούλημα σε ιδιωτικά συμφέροντα διαφόρων υπηρεσιών  του νοσοκομείου  (φύλαξη, καθαριότητα, πλυντήρια),αναθέτουν και την μέχρι τώρα δωρεάν υπηρεσία του ραντεβού για τα τακτικά ιατρεία σε ιδιωτική τηλεφωνική υπηρεσία..

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες , είναι σίγουρο πως  αύριο θα δοθούν στα ίδια συμφέροντα και οι  αμιγώς ιατρικές παροχές υγείας.

 Δεν τους ενδιαφέρουν οι απώλειες ανθρώπινων ζωών. Ίσως μάλιστα αυτό να είναι και το επιδιωκόμενο. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ένας πολίτης έχασε την ζωή του λόγω ελλείψεων των  δομών  εφημέρευσης των νοσοκομείων της Πελοποννήσου,
Αύριο ποιος άλλος πολίτης και ποιας  πόλης ενδεχομένως να έχει την
ίδια τύχη?
Το Νοσοκομείο Κέρκυρας με απόφαση της υπάκουης στις περικοπές
διοίκησης, εφημερεύει χωρίς την φυσική παρουσία 19 ιατρικών
ειδικοτήτων, οι οποίες παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των επιστημονικών οργάνων εντέλλονται να εφημερεύουν σε κατάσταση ετοιμότητας, Σήμερα 19, αύριο περισσότεροι αργότερα όλοι..
Με τον τρόπο αυτό ξεπουλιούνται τα νοσοκομεία., γιατί έτσι αντιλαμβάνονται την δημόσια υγεία  αυτοί που ανέλαβαν την διαχείριση της κρίσης.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.
ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ