Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Σε..."διαβούλευση" και το θέμα της ένταξης του "Βοστάνειου" Νοσοκομείου Μυτιλήνης στη Γ' ζώνη εφημέρευσης.

Στην πραγματικότητα αυτό το δημοσίευμα είναι συνέχεια του προηγούμενου 
(ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Ενώ λοιπόν η "διαβούλευση"  για την αύξηση του ποσοστού για την αποζημίωση των πρόσθετων  εφημεριών γιατρών   "δεν ευοδώθηκε"..
Το ζήτημα της ένταξης του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου Μυτιλήνης  καθώς και του ΚΥ Πλωμαρίου  στη Γ ζώνη  είναι  ακόμη στη …."διαβούλευση"!

Ποιο ήταν το πρόβλημα;
Mε τις διατάξεις του ν. 3918/2011 άρθρο 55, καθορίζεται ότι για την πραγματοποίηση εφημεριών, τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας των νησιωτικών περιοχών εντάσσονται στη Γ’ Ζώνη. Στη συνέχεια με ΚΥΑ -και σε ό,τι αφορά το Νομό Λέσβου -καθορίστηκαν ορισμένα Κέντρα Υγείας της Λέσβου ότι ανήκουν στη Γ’ Ζώνη. Ωστόσο το ίδιο το «Βοστάνειο» Νοσοκομείο καθώς και το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, το οποίο υπάγεται σ’ αυτό, δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στη Γ’ Ζώνη.

Τι απάντησε  λοιπόν χθες ο υφυπουργός  Υγείας Μ Μπόλαρης στη Βουλή ;

«Ότι το «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου εκ παραδρομής δεν συμπεριλήφθησαν στον αρχικό σχεδιασμό του Υπουργείου. Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Υγείας έχει στείλει στο Υπουργείο Οικονομικών σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης στο οποίο περιλαμβάνεται και ακόμα ένα κέντρο υγείας, το Ορεινό Παρανέστι της Δράμας

Η υπόθεση είναι σε διαβούλευση διότι, όπως καταλαβαίνετε, για να ενταχθούν στην Γ Ζώνη εφημεριών, που πρέπει να ενταχθούν, χρειάζεται να υπογραφεί αυτή η ΚΥΑ.

Μίλησα και με το Υπουργείο Οικονομικών, προτού έρθω εδώ και η απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών είναι ότι ναι, υπάρχει το θέμα σε εκκρεμότητα, σε διαβούλευση. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε θέση με την υπογραφή της, να ανακοινώσουμε στους γιατρούς της Μυτιλήνης και στους ανθρώπους που προσέρχονται στο «Βοστάνειο» και στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου ότι το θέμα των εφημεριών έχει λυθεί»

Θα "ευοδωθεί"   αυτή η "διαβούλευση";