Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ –ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ


Ξημερώνει σε πολιτικό και  κοινωνικό επίπεδο ένα άλλο τοπίο στη χώρα μας.

Ανοίγει η αυλαία μιας εκτεταμένης χωροχρονικά  και οξύτατης σύγκρουσης εκατομμυρίων  εργαζομένων , ανέργων συνταξιούχων  , αγροτών αυτοαπασχολουμένων, του Ελληνικού λαού  συνολικά, με το σφαγείο της κυβέρνησης της ΕΕ του ΔΝΤ.

Οι  πολύ μεγάλες σε όγκο , δυναμισμό, μαχητικότητα και ανεβασμένο πολιτικό περιεχόμενο διαδηλώσεις, η αποφασιστικότητα καθώς  και  η πρωτοφανής  αντοχή δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών  στην άγρια και   εκτεταμένη  χρήση χημικών και βίας των πραιτοριανών του καθεστώτος όπου υπήρξε,  σηματοδοτούν το πέρασμα σε μια νέα  φάση  της ταξικής σύγκρουσης στην Ελλάδα.
Είναι φανερό ότι η καταβαράθρωση των εισοδημάτων, η  ραγδαία υποβάθμιση του επιπέδου της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων , το εκατομμύριο και πάνω συνανθρώπων μας που έχουν ριχτεί  στον καιάδα της ανεργίας και οι εκατοντάδες χιλιάδες που θα ριχτούν το αμέσως  επόμενο διάστημα με βάση τις επιταγές του μνημονίου που ψήφισαν μερικές δεκάδες γραικύλων στη βουλή, δημιουργούν  και τροφοδοτούν ένα κρίσιμο αριθμό πληθυσμού,  που δεν  έχει να χάσει τίποτε άλλο πλέον παρά μόνο τις αλυσίδες του. 

Αυτά που προβλέπει το μνημόνιο 2, έστω και αν είδαμε τις περιλήψεις του,  χωρίς υπερβολή  θα είναι η πραγμάτωση της Δαντικής Κόλασης  επί Ελληνικού εδάφους.
Θα οδηγήσουν και σύντομα  στην επίσημη  ανακήρυξη χρεοκοπίας της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας.

Το γεγονός αυτό, από δω και πέρα θα τροφοδοτεί  με  φαινόμενα αυθόρμητων  καθημερινών, οξύτατων συγκρούσεων  σε όλη την επικράτεια.

Η συνολικοποίηση και ο συντονισμός αυτών των αγώνων, το συνεχές πολιτικό τους ανέβασμα, θα δημιουργήσει -και μάλιστα πολύ πιο σύντομα από ότι υπολογίζουν εχθροί και άσπονδοι φίλοι -συνθήκες γενικευμένης  λαϊκής έκρηξης  .

Απόψε , ίσως πιο καθαρά από άλλες φορές, ο Ελληνικός λαός κατάλαβε και την ποιότητα  του αστικού  πολιτικού προσωπικού που  τον «εκπροσωπεί» στον «ναό της δημοκρατίας» !

Ότι  δηλαδή δεν είναι τίποτα άλλο, στην  πλειοψηφία τους, παρά ταξικοί μισθοφόροι που αναλαμβάνουν συμβόλαια θανάτου των λαϊκών οικογενειών έναντι κάποιου σοβαρού τιμήματος (φανερού ή κρυφού)..

.. αλλά και ένα     μάζωμα από αχρείους.

Και μόνο το γεγονός ότι ψήφιζαν χωρίς να έχουν διαβάσει τα πλήρη σχετικά κείμενα  (άλλωστε πού να προλάβει κάποιος να διαβάσει 400 σελίδες σε μερικές ώρες)..
και μόνο το γεγονός , όπως καταγγέλθηκε επισήμως μέσα στη Βουλή,  ότι στο διανεμηθέν κείμενο, στη θέση που έπρεπε να υπάρχουν αριθμητικά νούμερα υπήρχαν  αποσιωπητικά (τελίτσες!!!) …
και τα κομματικά πρόβατα ψήφιζαν τελίτσες..
και μόνο το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς τους βολευτές, που αντικατέστησαν παραιτηθέντες,  ψήφισαν χωρίς να έχουν καν ανοίξει  έστω να δουν το χρώμα των γραμμάτων των κειμένων..

δείχνει το επίπεδο λειτουργίας του «ναού της δημοκρατίας» και της Ελληνικής  (Παπα)δημοκρατίας  .

της οποίας  όλο το πολιτικό προσωπικό που είναι στο κάδρο..
βγήκε για να καταγγέλλει τους «βανδαλισμούς, τη βία , την καταστροφή» χθες το βράδυ.
Όταν είναι αυτή ακριβώς η (Παπα)δημοκρατία  που βανδαλίζει, βιάζει και καταστρέφει  και εξαθλιώνει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων εργαζομένων , ανέργων νέων , συνταξιούχων  στην πατρίδα μας.
Είναι ή ίδια αυτή η Ελληνική (Παπα)δημοκρατία, που στέλνει κατά χιλιάδες τις οικογένειες  να κοιμηθούν στα παγκάκια  και στα  χαρτόκουτα.

Είναι αυτή η ίδια   που τροφοδοτεί με την πολιτική της αυτά τα  φαινόμενα.

Δεκάρα λοιπόν δεν δίνουμε εμείς για τα κροκοδείλια δάκρυα του πολιτικού προσωπικού που βρίσκεται στο κάδρο αυτής της (Παπα)δημοκρατίας.

Και ακριβώς σε αντίθεση με τη λυσσασμένη προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ, αυτά ακριβώς που προσπαθούσαν να περάσουν στους τηλεθεατές και αναγνώστες τους , δηλαδή «εικόνες ταραχών, καταστροφής, φωτιάς και απόλυτου χάους»..

δεν είναι ενδεικτικές «όσων θα επακολουθήσουν αν η Ελλάδα καταρρεύσει υπό το βάρος μιας άτακτης χρεοκοπίας» όπως ισχυρίζονταν,  αλλά ήταν εικόνες- μην το ξεχνάμε - που προέκυψαν από την εφαρμογή δυο χρόνων «σωτηρίας», από Μνημόνια και τις  επικαιροποιήσεις  τους!!!

Ξημερώνει στη χώρα ένα άλλο τοπίο.
Από αύριο στους χώρους δουλειάς  οι αγώνες και οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει,  όχι μόνο θα πολλαπλασιαστούν  αλλά και θα κλιμακωθούν.

Το αίτημα της ανατροπής της νέας χούντας , της ανατροπής  του μαύρου μετώπου, το αίτημα να φύγει η τρόικα από τη χώρα , το αίτημα της κατάργησης όλων των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, το αίτημα της εξόδου από το ευρώ  και την ΕΕ, θα απλωθούν και θα αντιλαλούν σε όλη τη χώρα.

Η Ελληνική (Παπα)δημοκρατία  δεν έχει καμία διάθεση να προκηρύξει εκλογές. Άλλωστε πολύ έγκαιρα το είχαμε επισημάνει και κατ' επανάληψη από αυτό το Ιστολόγιο.
Όσο και αν επικεντρώνεται  και ρίχνει βάρος  στο αίτημα για εκλογές  η κοινοβουλευτική αριστερά.
Η Ελληνική (Παπα)δημοκρατία θα προσπαθήσει μάλιστα να  βαθύνει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στο οποίο έχει βάλει τη χώρα.

Όμως ..

Χθές  ο Ελληνικός λαός κατάλαβε πολλά.
Πολύ περισσότερα απ΄ όσα νομίζουν οι περισσότεροι «αναλυτές»
Και αυτό θα φανεί.
Και σύντομα μάλιστα.
Στους δρόμους.