Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Βάθεμα του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης


"Η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει την… επταετία της"!

Το άκρως επιτυχημένο αυτό σλόγκαν κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο

Η τοποθέτηση του τραπεζίτη Παπαδήμ(ι)ου στην πρωθυπουργία της χώρας και η δημιουργία του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ήταν μια τομή στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Σηματοδότησε την μετάβαση της χώρας σε ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης  με στόχο την επιβολή των μνημονίων , τη συντριβή της αξίας της εργατικής δύναμης στη χώρας μας ,ώστε να δημιουργηθεί μια ειδική οικονομική  ζώνη μέσα στην Ευρώπη που θα απαρτίζει την "νέα Κίνα".

Δεν προέκυψε ξαφνικά αυτή η  σκλήρυνση της πολιτικής του κεφαλαίου.
Όλα αυτά που συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας  ήταν μύχιος πόθος  και στόχος του διεθνούς , ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου και κατεστημένου εδώ και αρκετά χρόνια.
Απλά αξιοποίησαν την κρίση χρέους και τη διόγκωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων (που προέκυψαν από τη δική τους πολιτική) των χωρών όπως η Ελλάδα   για να περάσουν τα μέτρα.

Αλλά και χωρίς αυτή την κρίση πάλι -ίσως με διαφορετικούς ρυθμούς- θα επιχειρούσαν  την εφαρμογή τους .

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας  πριν λίγες μέρες (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) είχαμε αναφέρει ότι:«Η Ελληνική (Παπα)δημοκρατία θα προσπαθήσει μάλιστα να  βαθύνει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στο οποίο έχει βάλει τη χώρα».

Μέσα σε  αυτό το βάθεμα  του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης εντάσσεται και η συζήτηση κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που έγινε χθες  στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Παπαδήμ(ι)ο, να υιοθετηθεί ως μπούσουλας σε επόμενη απόφαση της κυβέρνησης η παρακάτω πλατφόρμα για τις διαδηλώσεις.

  • Όποιος θέλει εφεξής να διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να ζητάει εγγράφως την άδεια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής, πέντε μέρες πριν από τη διεξαγωγή της διαδήλωσης.
  • Όποιος δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της διαδήλωσης που διοργανώνει οφείλει να συνεργάζεται με την αστυνομία και να της ζητά, με αποζημίωση, πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Αλλως, για κάθε ζημιά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη αποζημίωσης. Σε περίπτωση όπου ο οργανωτής έχει ζητήσει πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης και σημειωθούν ζημιές, την ευθύνη αποζημίωσης την αναλαμβάνει η Αστυνομία.
  • Όλες οι διαδηλώσεις πλην αυτών που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικές απεργίες, την πορεία του Πολυτεχνείου και την Πρωτομαγιά υποχρεωτικά οφείλουν να καταλαμβάνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας. Διαφορετικά, οι πορείες στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας να μην επιτρέπονται.

Και είναι τουλάχιστον κοντόθωρη πολιτικά η άποψη  που υιοθετείται  από επίσημα έντυπα και ιστοσελίδες της κοινοβουλευτικής  αριστεράς :

«Η συγκυβέρνηση χρησιμοποιεί το καλά οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας που υλοποιήθηκε την Κυριακή για να προχωρήσει σε μέτρα απαγόρευσης των διαδηλώσεων» Ριζοσπάστης 16/2/2012

Γιατί απλά η κυβέρνηση και χωρίς τα επεισόδια θα έπαιρνε τα μέτρα.
Με ή χωρίς "αφορμές".Ή κατασκευάζοντας "αφορμές"
Ακόμα και το χέρι  σου να σήκωνες να αμυνθείς από τις ροπαλιές του ΜΑΤατζή μπορεί  να ήταν το πρόσχημα!

Και για του λόγου το αληθές..

Διαβάστε εδώ  από την ίδια εφημερίδα προσέχοντας τις ημερομηνίες.