Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Σκοπιμότητες



                       Της    ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί μας παίζουν ένα παιχνίδι σκοπιμοτήτων. Μαθητευόμενοι μάγοι που πειραματίζονται πάνω μας βγάζοντας σαν άσσο από το μανίκι καινούργια μέτρα και  παραποιημένες ειδήσεις. Αξέχαστη η δημοσκόπηση που αύξησε τα ποσοστά του κυρίου Παπαδήμα μόλις λίγες ημέρες μετά τον διορισμό του ως πρωθυπουργός της χώρας. Λαμπρό παράδειγμα τραπεζικού, με απαθές βλέμμα  και μυαλό χρηματιστή. Ο πρώην βοηθός του Σημίτη  πήρε 55% , με τις αρνητικές γνώμες για το πρόσωπό του να φτάνουν μόλις το 18%( Βαρόμετρο της Public Issue ) χωρίς έργο και χωρίς να δοκιμαστεί στην κρίση. 

Κροκοδείλια δάκρια βγάζουν οι κυβερνητικοί στα παράθυρα απορώντας πως και δεν καταλαβαίνουμε πόσο θυσιάζονται για την σωτηρία μας.

Τώρα είδε ο κύριος Βενιζέλος την Λερναία Ύδρα;
       
Οι πολιτικές σκοπιμότητες κυριαρχούν καθότι πλησιάζουν εκλογές και τρέχουν να πιάσουνε μία πολυπόθητη καρέκλα. Τα κανάλια και οι καθοδηγούμενες εφημερίδες μας βομβαρδίζουν με συνεντεύξεις και άρθρα των πολιτικών μας. Ποιος είπε; Πού το είπε; και πότε  «άνοιξε»  την καρδιά του στον λαό!
Εμείς ζαλισμένοι παρακολουθούμε την επικαιρότητα προσπαθώντας να καταλάβουμε πού πάνε τα πράγματα, τώρα που κρίνεται το μέλλον της χώρας μας.
Αναρωτιόμαστε ποιος είναι αυτός που πολεμάει πραγματικά για τα δικαιώματα μας ενάντια στην άκαρδη τρόικα;
Αν όλοι τα φάγαμε γιατί μόνο μερικοί έχουνε κοιλιά και άλλοι πεινάνε;

Το φρούριο του 13ου  και 14ου  μισθού δεν έπεσε.Το triumvirate  κονταροχτυπήθηκε με τους τροϊκανούς- που κατά τα άλλα, απαξίωσαν  αυτό το μέτρο- ποίος όμως θα βιώσει το κόψιμο 22% του μισθού ; 

 Οι δανειστές μας θέλουν να κλείσουν την συμφωνία μόνο με τα δικά τους δίκαια και ας ψοφήσει ο λαός.
Να ζήσουν μόνο οι τράπεζες και τα μονοπώλια;

 Η Βουλή μας κατάντησε φερέφωνο των αποφάσεων του ΔΝΤ και της Ε.Ε., για να πάρουμε δανεικά που θα δρομολογηθούν μόνο και μόνο για την αποπληρωμή των χρεών και όχι για την ανάπτυξη του τόπου. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που δίνονται για τη στήριξη της Ελλάδας θα παραμένουν δεσμευμένα για να διοχετεύονται κατευθείαν στην αποπληρωμή των τόκων.

Σκλάβοι πολυτελείας φτάσαμε!

  Ξυπνάμε και πέφτουμε να κοιμηθούμε με βαριά καρδιά και μυαλό φορτωμένο με μαύρες σκέψεις. Τα νεύρα μας κατάντησαν κρόσσια, αφού κάθε ημέρα που περνάει, αντιμετωπίζουμε όλο και πιο επώδυνες και βασανιστικές αλλαγές της καθημερινότητάς μας. Δεν μιλάμε για ταξίδι ονειρικό στην Καραϊβική, αλλά για τα αυτονόητα. Ένα πιάτο στο τραπέζι και κούτελο καθαρό απέναντι σε αυτούς που αντικρίζεις.
Η πρωινή ενημέρωση από τα ΜΜΕ συνοδεύεται από κούπες με χολή και σφίξιμο στην καρδιά.
Ποιανού η σειρά θα έρθει;
Ποιος κλάδος θα αδικηθεί σήμερα και πόσες άλλες περικοπές θα υποστεί το ήδη συρρικνωμένο εισόδημά μας;

Άδικη κοινωνία και φυσικά αναφορές στην μάνα που μας γέννησε με όχι ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια.
Και άντε κάποιοι  δεν ξέρανε και δεν καταλάβανε τι θα συμβεί.
Εμείς τώρα που ξυπνήσαμε ότι μας κορόιδεψαν και μας φλομώσανε με ψέματα πώς θα αντιδράσουμε;

Δεν είναι αργά να ξεσηκωθούμε και σαφέστατα τα γεγονότα απαιτούν επαγρύπνηση και εγρήγορση.
Δεν φτάνουν τα γιαούρτια και οι ντομάτες, οι φωνές και το κυνηγητό.
Δεν αρκούν οι μούντζες των αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος.
Πρέπει να ξεκολλήσει ο πισινός μας από τον καναπέ και η φωνή μας να αυξήσει τα ντεσιμπέλ της.

Είναι η μεγάλη στιγμή της Αριστεράς να αξιοποιήσει την ιστορική στιγμή. Ενωμένοι και μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε κάτι και όχι κλεισμένοι μέσα στα πολιτικά μας κουτάκια.