Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Με αφορμή την καταγγελία ασθενούς για ανάρμοστη συμπεριφορά ειδικευόμενου γιατρού στην Κέρκυρα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΕΓΕΣΥΚ) με αφορμή την καταγγελία ασθενούς για ανάρμοστη συμπεριφορά ειδικευόμενου γιατρού επισημαίνει τα εξής:

Οι ειδικευόμενοι γιατροί σηκώνουν στους ώμους τους σημαντικό βάρος της λειτουργίας του ΕΣΥ, τις περισσότερες φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες εργασίας, με εξαντλητικό ωράριο. Αμειβόμενοι με μισθούς πείνας και προσφέροντας συχνά απλήρωτη ή περιστασιακά πληρωμένη εργασία, βρίσκονται αντιμέτωποι με όλες τις ανεπάρκειες του συστήματος. Καθημερινά γίνονται αποδέκτες επιθετικών συμπεριφορών, από ασθενείς και συνοδούς οι οποίοι ερχόμενοι σε επαφή με όσα τόσα χρόνια καταγγέλλουμε και διεκδικούμε, ατυχώς εκδηλώνουν την δυσαρέσκεια τους όχι εναντίον των παθογενειών και των πραγματικών υπεύθυνων, αλλά εναντίον των εργαζομένων.
Δηλώνουμε ότι θα συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο στον συγκεκριμένο συνάδελφο του οποίου η προσωπικότητα προσβάλλεται και καλούμε την διοίκηση του νοσοκομείου να του παρέχει κάθε νομική κάλυψη εάν αυτή χρειαστεί.
Άλλη μια φορά καλούμε τους πολίτες να συμπαραταχτούν με τους αγωνιζόμενους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, στις διεκδικήσεις που έχουν στόχο την αναβάθμιση τω υπηρεσιών υγείας. Να ενώσουν τη φωνή τους με την δική μας με σκοπό την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ.
Η ΕΓΕΣΥΚ απευθυνόμενη σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία την καλεί να μετατρέψει την οργή της σε οργανωμένο κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και η διατήρησή του ως τέτοιο μας αφορά όλους

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ 23/02/2012