Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Το ανατριχιαστικά ταξικό πρόσωπο του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης στη χώρα μας


Έχει μια αξία να διαβάσετε μια ανάρτηση του ιστολογίου μας τον Οκτώβρη του 2010 ,  (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) αλλά ιδιαίτερα να ανατρέξετε στους συνδέσμους (links) που έχει αυτό το  δημοσίευμα και οι οποίοι αναρτήθηκαν το 2007.

Είναι επίσης γνωστό σε πολλούς αναγνώστες του παρόντος ιστολογίου, ότι το πολιτικό προσωπικό (υπουργοί, βουλευτές κλπ) του κεφαλαίου στη χώρα μας έχει σαν τον Ιανό δυο πρόσωπα. Ένα  το φανερώνει όταν απευθύνεται στο λαό, τους εργαζόμενους, τους πολίτες και ένα (που είναι και το αληθινό) όταν απευθύνεται σε αυτούς που  πραγματικά εκπροσωπεί, δηλαδή το κεφάλαιο και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, δηλαδή τελικά  στα πραγματικά αφεντικά του.

Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 22 Φλεβάρη 2012, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) διοργάνωσε μια ανοικτή εκδήλωση με θέμα:


 Τη δουλειά τους κάνουν οι επιχειρηματίες.

Εκείνο που αξίζει να επισημάνουμε είναι  ότι ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο Υφυπουργός Οικονομικών και καθηγητής Γιάννης Μουρμούρας και ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. και βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από τις ομιλίες τους για να καταλάβετε  πώς πραγματικά σκέπτεται  , ομιλεί και δρα όλος αυτός ο εσμός, που έχει βαλθεί να εξαθλιώσει  και να αφανίσει τον εργαζόμενο λαό.

Α) Γιάννης Μουρμούρας Υφυπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες της ασφάλισης:
"Όσον αφορά τις προοπτικές του κλάδου, εύλογα, η βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας, κοντά στο -7% την περασμένη χρονιά, έχει επηρεάσει έντονα και τον κλάδο σας, με αποτέλεσμα να καταγράφονται ζημίες τα τελευταία 2 έτη, πτώση των τζίρων, απολύσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων κλπ. Με την προϋπόθεση ότι σύντομα θα έχουμε δει τα πρώτα θετικά σημάδια ανάκαμψης και τη σταθεροποίηση των προσδοκιών, πιστεύω ότι οι προοπτικές του κλάδου είναι θετικές , τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μεσοπρόθεσμα. Συγκεκριμένα, ο κλάδος διαθέτει δυναμικά στοιχεία μεγέθυνσης καθώς σήμερα υπολείπεται από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι, εάν εξαιρέσουμε την ασφάλιση αυτοκινήτου που είναι υποχρεωτική, λιγότερο από το 30% των Ελλήνων διαθέτει έστω και ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα. Ακόμη και ο κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτων μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο μέσω της μείωσης του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων που κάποιοι εκτιμούν ότι είναι κοντά στο 30%. Εδώ θα πρέπει βέβαια και η Πολιτεία να αναλάβει το ρόλο της για την εφαρμογή των νόμων. 5
Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη του κλάδου είναι η συνεχής επιδείνωση της κοινωνικής ασφάλισης. Οι ασφαλιζόμενοι αναζητούν εναλλακτικές ή συμπληρωματικές λύσεις τόσο σε συνταξιοδοτικά προγράμματα όσο και σε ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη. Επιπλέον, η μη-αναστρέψιμη γήρανση του πληθυσμού τα επόμενα 20 έτη θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και δημόσιας υγείας. Σύμφωνα με υπολογισμούς (μεταξύ άλλων) του ΟΟΣΑ οι δαπάνες για συντάξεις θα διπλασιαστούν ως το 2050 και θα ανέλθουν σε 25% του ΑΕΠ".

Δηλαδή τι τους λέει με λίγα λόγια ο Υφυπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης;
Συντρίψαμε την κοινωνική ασφάλιση ( υγεία, συντάξεις) και αυτό ανοίγει δρόμο για την ανάπτυξη των επενδύσεων και των κερδών  σας !!!

Ό,τι ακριβώς γράφαμε από το 2007.

Πάμε παρακάτω στον έτερο Καππαδόκη …
Β) Νίκος Νικολόπουλος
Βουλευτής Αχαΐας
Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ.

"Το Εργατικό Δυναμικό ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις:
Σήμερα το εργασιακό περιβάλλον σε όλες τις εκφάνσεις του γίνεται ολοένα και περισσότερο εχθρικό για τους εργαζομένους.
Υπάρχει η ροπή το εργατικό δυναμικό της Ελλάδας να μην προσπαθεί πλέον για την βελτίωση της καθημερινότητάς του και για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Λόγω των υφιστάμενων συνθηκών, βασική στόχευσή του έχει καταστεί η διαφύλαξη της θέσης εργασίας του με κάθε κόστος. Υποχρεώνεται να δέχεται πλήθος αρνητικών μεταβολών των εργασιακών του συνθηκών, προκειμένου να μην ενταχθεί στην ομάδα των ανέργων, η οποία δεν αυξάνεται απλά αλλά αποκτά ταυτόχρονα και μακροχρόνια διάσταση.
Οι Ασφαλιστικές Εταιρίες, ως επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας θεωρώ πως σήμερα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις νέες συνθήκες προς όφελος τους και ταυτόχρονα προς όφελος του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης και της Ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της.


Πραγματικά ανατριχιάζει κάποιος με τον κυνισμό του «εκπροσώπου του λαού» στο «ναό της Δημοκρατίας»!!!


και συνεχίζει ο εκπρόσωπος  της ΝΔ (που θέλει να μας κυβερνήσει κιόλας με  " ένα άλλο μίγμα πολιτικής" ):

"2) Ο Ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης στο νέο Περιβάλλον:
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Η πορεία των δύο προηγούμενων ετών και οι αισιόδοξες εξελίξεις των προηγούμενων ημερών, φρονώ πως για τον χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρες.
Η παρούσα ανασφάλεια, σε βάθος χρόνου μπορεί να αποτελέσει σημαντικό asset (πλεονέκτημα) για τις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρίες.
Την στιγμή που ο χαρακτήρας της Δημόσιας Ασφάλισης αλλάζει, την στιγμή που ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος αναζητά νέες εναλλακτικές προκειμένου να εξασφαλίσει το συνταξιοδοτικό μέλλον του, τη στιγμή που η κάλυψη των αναγκών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλάζει μορφή, τη στιγμή που η προστασία της περιουσίας γίνεται περισσότερο αναγκαία από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στο παρελθόν, οι υπηρεσίες των επιχειρήσεων ιδιωτικής ασφάλισης καθίστανται μείζονος σημασίας.
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή στο παρελθόν οι Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρίες μπορούν να χορηγήσουν προϊόντα, τα οποία καλύπτουν δομικές ανάγκες. 5
Η σημερινή εποχή της αβεβαιότητας για τις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρίες θεωρώ πως είναι μία εποχή ευκαιριών".

Δηλαδή σας δημιουργήσαμε το κατάλληλο περιβάλλον για κέρδη..
Αφού διαλύσαμε την κοινωνική ασφάλιση..
Επιτείναμε ένα κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας στο λαό..
Βουρρρρ λοιπόν τώρα στο ψητό!

Αυτό είναι το πραγματικό  ταξικό και ανατριχιαστικό  πρόσωπο αυτών που μας κυβερνούν και θέλουν να συνεχίσουν να μας κυβερνούν.
Η ανατροπή  τους και ο πολιτικός τους αφανισμός είναι καθήκον κάθε σκεπτόμενου και καλοπροαίρετου εργαζόμενου  και πολίτη που σέβεται τον εαυτόν του και το μέλλον  των παιδιών του!