Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΒΙΛΛΑ «ΓΑΛΗΝΟΣ»


ΒΙΛΛΑ  «ΓΑΛΗΝΟΣ»

 Από την  Περιβαλλοντολογική ομάδα γιατρών Νοσοκομείου Πρέβεζας

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι τα κοντέινερς χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Το Νοσοκομείο της Πρέβεζας διατηρώντας το προβάδισμα σε καινοτόμες λύσεις πρωτοτύπησε και βρήκε κι άλλη χρήση. Εμπνευσμένο πιθανώς από την παράδοση του νομού μας στην παραγωγή κηπευτικών προϊόντων αντιμετωπίζει τους εφημερεύοντες γιατρούς ως «αγγουροντομάτες» στοιβάζοντας τους σε κοντέινερς. Τα τοποθέτησε δε στο πιο ειδυλλιακό χώρο   του Νοσοκομείου , στο πιο απόμακρο μέρος του προαύλιου χώρου δίπλα στα απόβλητα και μάλιστα χωρίς φωτισμό για περισσότερο ρομαντισμό. Ο χώρος αυτός μετατρέπεται σε λιμνούλα κάθε φορά που βρέχει, μια ακόμα προσφορά της διοίκησης του Νοσοκομείου για την ανάπαυση των εφημερευόντων μέσα στη φύση. Πολλές φορές μάλιστα, όπως τις προάλλες με θερμοκρασία μηδέν, τυχαίνει να χαλάει και η θέρμανση. Καλό είναι αυτό  για τους εφημερεύοντες και δεν θα πρέπει να διαμαρτύρονται,  διότι πρέπει να ζούνε κι αυτοί λίγο σπαρτιάτικα τιμώντας τους προγόνους τους.
Στις υποχρεώσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου είναι να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες ανάπαυσης και διαμονής για τους γιατρούς που εφημερεύουν. Εφ όσον λοιπόν η Διοίκηση αποδεικνύεται ανίκανη για κάτι τέτοιο την παρακαλούμε τουλάχιστον να μας εξασφαλίσει: 

  1. γαλότσες ψαρέματος και βατραχοπέδιλα,
  2. βαρκούλες κατά προτίμηση φουσκωτές, ,
  3. κύκνους ή πάπιες για εξωραϊσμό της λιμνούλας
  4. φακούς θυέλλης για τις νύχτες που δεν έχει πανσέληνο.
  5. υπνόσακους, μάλλινα σκουφάκια και γάντια, λευκού κατά προτίμηση χρώματος.
  6. αντικατάσταση όλων των κάδων απορριμμάτων μόνο με μπλε ανακύκλωσης.

 ΥΓ: Επειδή ο κουβάς με το νερό, που χρησιμοποιείται αντί  κλειδαριάς πίσω από την πόρτα της τουαλέτας, ανατρέπεται εύκολα όταν προσπαθεί να μπει ο επόμενος, παρακαλούμε τη Διοίκηση να τον αντικαταστήσει με μεγαλύτερο και βαρύτερο για να προβάλλει μεγαλύτερη αντίσταση, ώστε να δίνεται ο χρόνος αξιοπρεπούς ολοκλήρωσης της πρωινής τουαλέτας τους.

Ευχαριστώντας εκ των προτέρων για την κατανόηση  και το ενδιαφέρον σας
Περιβαλλοντολογική ομάδα γιατρών Νοσοκομείου Πρέβεζας