Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ! ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ!


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ! ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ!

Συνεχίζουμε μέχρι να γκρεμίσουμε τη κυβέρνηση  και τις πολιτικές που λεηλατούν το λαό και τους εργαζόμενους.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς το χρέος τους.
Να ανατρέψουμε το βάρβαρο Μνημόνιο ΙΙ και τη δανειακή Σύμβαση.

Ο «Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα» χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στην Αθήνα στο Σύνταγμα και στις άλλες πόλεις για να μην περάσει η βάρβαρη πολιτική του Μνημονίου ΙΙ και της νέας δανειακής σύμβασης.
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι αψήφησαν την προκλητική ιδεολογική τρομοκρατία που εξαπέλυσαν όλες αυτές τις μέρες ο δοτός πρωθυπουργός και το «κόμμα του Μνημονίου» εντός και εκτός Βουλής. Αψήφησαν τα παπαγαλάκια και τους ιεροεξεταστές των ΜΜΕ που έβγαζαν καρτέλες με το πόσο θα πεινάσουμε, πόσα φάρμακα δεν θα έχουμε και πόση βενζίνη θα μας λείψει.
Αψήφησαν την ατέλειωτη βία των δυνάμεων καταστολής, τους τόνους χημικά, τις διαρκείς επιθέσεις υπερασπίζοντας επί ώρες στο κέντρο της Αθήνας το δικαίωμά τους στην ζωή, το δικαίωμά τους στον αγώνα!
Η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ψήφισε τελικά τα βάρβαρα μέτρα συνεχίζοντας την πραξικοπηματική της πρακτική. Βγήκε όμως ακόμα περισσότερο αδυνατισμένη λόγω των διασπάσεων σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες των δυνάμεων αυτών.
Αποδεικνύεται έτσι ότι παρά τις Κασσάνδρες, παρά την στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, παρά και ενάντια στις δυσκολίες ο μαζικός, μαχητικός, παρατεταμένος  αγώνας μπορεί να φέρει σοβαρά πολιτικά αποτελέσματα, να καταφέρει ρήγμα στους πολιτικούς συσχετισμούς, να κλονίσει την συγκυβέρνηση του κεφαλαίου της Ε.Ε του ΔΝΤ!
Πριν τρεις μήνες ο συνδυασμός του «κινήματος των πλατειών» με την δύναμη του εργατικού αγώνα και της γενικής απεργίας κλόνισε και έριξε την κυβέρνηση Παπαντρέου. Σήμερα είναι πλέον υπό κατάρρευση η κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου.

Εργαζόμενοι-ες
Δεν θα αφήσουμε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.!
Δεν υποχωρούμε, κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για να ρίξουμε την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» άμεσα!.
Συνεχίζουμε με καταλήψεις σε χώρους δουλειάς! Απεργίες και αγώνες διάρκειας. Οργανωνόμαστε «από κάτω» ξεπερνώντας τον ρόλο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας! Είδαμε τα αποτελέσματα της πολιτικής τους.
Ένα μήνα καλλιεργούσε την αυταπάτη ότι θα βρει «κοινή βάση» με τον ΣΕΒ! και έβαζε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα σε «αναμονή». Χρησιμοποιήθηκε ο «κοινωνικός διάλογος» ως άλλοθι για να περάσει η τρόικα και η κυβέρνηση τα αντιλαϊκά μέτρα και να υλοποιηθούν επακριβώς οι εντολές του κεφαλαίου.
Τα πρώτα θύματα του «διαλόγου» μεταξύ ΓΣΕΕ-ΣΕΒ για την «μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας» είναι οι χιλιοπληρωμένες από το υστέρημα των εργατών παροχές του ΟΕΚ καθώς και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι σε αυτόν που απολύονται!

Ο «Συντονισμός» προτείνει σε όλα τα σωματεία:
α) Συνεχίζουμε σε κάθε χώρο…κλιμακώνουμε την δράση μας  με καταλήψεις χώρων δουλειάς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, «από τα κάτω» συντονισμό.
β) Καλεί τα συνδικάτα, και πρώτα από όλα τα ταξικά και αγωνιστικά συνδικάτα και ομοσπονδίες, να κηρύξουν γενική πολιτική απεργία την επόμενη βδομάδα με στόχο να φύγει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και να μην εφαρμοστεί η άθλια πολιτική της
γ)  Νέα συγκέντρωση την ερχόμενη Κυριακή 19/2  στις 5.00 στο Σύνταγμα.
δ) Καλεί τα σωματεία, τους αγωνιστές, τα κινήματα δεν πληρώνω και τις άλλες συλλογικότητες σε πλατιά σύσκεψη στην Παρασκευή 17/2 στα γραφεία της ΟΛΜΕ στις 6μμ για την αποτίμηση της έως τώρα πορείας μας και την οργάνωση της κλιμάκωσης των αγώνων μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ: ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΜΕΧΡΙ  ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ  ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

-ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ –ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ -ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ.