Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Και τώρα Αντρέα; Τα κλείνουμε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία;



Παρακαλούμε διαβάστε πρώτα μια δημοσίευσή μας στις 21 Ιανουαρίου του 2012 ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μετά ένα απόσπασμα σημερινού δημοσιεύματος της Ναυτεμπορικής

«Ύφεση 4,4% και αποπληθωρισμό 0,5% προβλέπει για φέτος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις ενδιάμεσες οικονομικές της προβλέψεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Σημειώνεται ότι το 2011 η ύφεση διαμορφώθηκε στο 6,8%, ενώ στις φθινοπωρινές της προβλέψεις, η Επιτροπή έκανε λόγο για ύφεση 2,8% το 2012.
Σύμφωνα με την Κομισιόν αν και η ύφεση θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι, θα χαρακτηριστεί από κινδύνους, με βασικές πτυχές την «πολύ χαμηλή» εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρηματιών. Έτσι, εκτός από τη μειωμένη εξωτερική ζήτηση, μείωση θα παρατηρηθεί και στην εσωτερική ζήτηση, λόγω της αναμενόμενης επιτάχυνσης στη «διόρθωση» της αγοράς εργασίας με τις περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Την ίδια στιγμή, η Κομισιόν εκτιμά ότι οι εξαγωγές θα είναι λιγότερο δυναμικές από ότι την προηγούμενη τριετία, παρά τις μειώσεις στο κόστος εργασίας στις ελληνικές επιχειρήσεις. Επίσης, θα υπάρξουν επιπτώσεις και στις εισαγωγές λόγω της μειωμένης εσωτερικής ζήτησης.
Η Επιτροπή εκτιμά ακόμη ότι φέτος θα σημειωθεί αποπληθωρισμός 0,5%, ο οποίος οφείλεται στην αναμενόμενη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος και της κατανάλωσης, λόγω της μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Στην έκθεσή της η Κομισιόν επισημαίνει ότι η αγορά εργασίας διέρχεται μια επώδυνη περίοδο προσαρμογής και εκτιμά ότι η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται και το 2012. Εκτιμά δε ότι ο κατώτατος μισθός θα μειωθεί κατά 22% και το κόστος εργασίας θα μειωθεί, κατά μέσο όρο, κατά 15% την επόμενη τριετία».


Συμπέρασμα : Όχι μόνο ανάπτυξη  το 2012 δεν θα ‘χουμε, που «ήθελε» και ο Λοβέρδος, αλλά και βαθειά ύφεση της Οικονομίας θα έχουμε ..
Και αν  η  ΕΕ εκτιμά 4, 4% , για  να είστε μέσα υπολογίστε ύφεση 6-7%


Οπότε κλείνουμε με το απόσπασμα της ομιλίας του Λοβέρδου
«Με τα υφιστάμενα δεδομένα δομών και ανθρώπινου δυναμικού, το 2013 δεν θα βγει. Δεν βγαίνει, διότι εκεί δεν έχεις να εξοικονομήσεις τίποτα, χάριν της γενικής οικονομίας του τόπου. Ό,τι είχες να εξοικονομήσεις, το εξοικονόμησες. Από εκεί και πέρα, αν δεν έχεις χρήματα να συντηρήσεις τις δομές, πρέπει να τις κλείνεις»

Όπως καταλάβατε, πάμε για μαζικό  κλείσιμο (ΟΧΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ  –ΚΛΕΙΣΙΜΟ-ΛΟΥΚΕΤΟ-ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  ) νοσηλευτικών μονάδων,  πολύ περισσότερων από ό,τι είδαμε μέχρι σήμερα ,  που αναμένονται μεν κατά Λοβέρδο  το 2013, αλλά καθόλου  παράξενο να ξεκινήσουν και  μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2012