Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Τέλος τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα από το Δημόσιο και τα Νοσοκομεία!


Παράκληση, πριν προχωρήσετε στο κείμενο, διαβάστε τη δημοσίευση ΕΔΩ (μαζί με τους συνδέσμους που τη συνοδεύουν)

Και τώρα στο ζουμί!

Στην ιστοσελίδα της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων στους ΟΤΑ, υπάρχει μια ανάρτηση (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  και ένας σύνδεσμος που παραπέμπει σε μια εγκύκλιο (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Που λέει μια φράση, που δίνει  ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ στα όποια σενάρια ένταξης εργαζομένων στο Δημόσιο -και βέβαια στα Νοσοκομεία- στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

 

Τι σημαίνει ;
Απλά , πολύ απλά, ΒΑΕ τέλος για το Δημόσιο και τα Νοσοκομεία.
 
 Ο νέος πίνακας ισχύει μόνο για όσους υπάγονται στους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δηλαδή στο Δημόσιο, μόνο σε όσους είναι ασφαλισμένοι  στο ΙΚΑ και στους νεοπροσλαμβανόμενους (μια και αυτοί πλέον ασφαλίζονται μόνο στο ΙΚΑ).

Αλλά πόσοι είναι οι νεοπροσλαμβανόμενοι; Πρακτικά ΜΗΔΕΝ!!!
Εδώ αδειάζει το σύμπαν!

Θα μου πείτε, εδώ καίγεται ο κόσμος όλος, προσπαθούν να θάψουν έναν ολόκληρο λαό,  και εσύ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά γράφεις;

Ναι τα γράφω, γιατί από  αύριο (αν το μαύρο μέτωπο καταφέρει να περάσει έστω και οριακά το νέο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση  στη Βουλή)..

πρέπει να φλέγεται  όλη η Ελλάδα.

Το τοπίο στους χώρους δουλειάς δεν μπορεί να είναι το ίδιο.

Πρέπει με πρωτοβουλία του λαού , των εργαζομένων  να παραλύσει όλος ο κρατικός μηχανισμός με συγκεντρώσεις κινητοποιήσεις απεργίες αλλά και καταλήψεις όλων των Κυβερνητικών κτιρίων, οργανισμών, Δημαρχείων, περιφερειών, γραφείων διοίκησης Νοσοκομείων.

Μπορούμε να τους νικήσουμε και να τους ανατρέψουμε αρκεί να το πιστέψουμε.

Από τη Δευτέρα λοιπόν τα σωματεία  τίθενται σε κόκκινο συναγερμό, σε όλα τα Νοσοκομεία, με γενικές συνελεύσεις που να πάρουν αποφάσεις κατάληψης των γραφείων διοίκησης των Νοσοκομείων, τα οποία  θα μετατραπούν σε κέντρα αγώνα στο χώρο της Υγείας  .

Τα σωματεία των εργαζομένων τίθενται σε διαδικασία διαρκούς γενικής συνέλευσης  που καθημερινά θα εκτιμούν την κατάσταση και θα κλιμακώνουν το αγώνα , σε ένα πανελλαδικό οριζόντιο  συντονισμό.

Μέχρι να τους ανατρέψουμε , μέχρι να νικήσουμε!