Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Οι εκβιασμοί συνεχίζονται….


Έχουμε αναφέρει από το παρόν ιστολόγιο ότι βασικός στόχος του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης και της τρόικας είναι να παραταθεί η θητεία του Παπαδήμ(ι)ου και της κυβέρνησής του, για να μπορέσουν να εφαρμόσουν τα ψηφισθέντα στο νέο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Μάλιστα όπως πολύ επιτυχημένα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο  « στόχος είναι η κυβέρνηση να εξαντλήσει…την επταετία της».(κάνοντας σαφή αναφορά στη χουντική επταετία).

Η μόνη περίπτωση να καταφύγουν σε εκλογές είναι αν «τα βρουν πολύ σκούρα» με το  λαϊκό κίνημα και τις κινητοποιήσεις και εκτιμήσουν ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχό τους, οπότε και για να εκτονώσουν το κλίμα θα προκηρύξουν εκλογές.

Άρα όσοι θέλουν άμεσα εκλογές δεν έχουν παρά να συμβάλουν ώστε η πίεση του λαϊκού κινήματος να γίνει ασφυκτική .Και μια τέτοια  περίπτωση είναι η Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης , την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων , την μονομερή διαγραφή του χρέους.

Ήδη όλοι οι κομματικοί σχηματισμοί  του μαύρου μετώπου διατρέχονται από μια σοβαρή κρίση και έχουν δημιουργηθεί σοβαρές ρωγμές.
Το σύστημα  και  το κεφάλαιο αναζητούν  εναγωνίως εναλλακτικές λύσεις, για να μην πάρουν το πάνω χέρι οι δυνάμεις που αντιτίθενται και αντιμάχονται  τις εφαρμοζόμενες  πολιτικές.

Έχουν λοιπόν δυο επιλογές:

Η μία και η κυρίαρχή σε αυτή τη φάση (άσχετα με το τι λένε)  είναι να πάνε όσο πιο πίσω γίνεται τις εκλογές για να μπορέσουν  και τα μέτρα να εφαρμόσουν και να ετοιμάσουν τα εναλλακτικά σενάρια διακυβέρνησης

Το Plan B είναι η αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών έστω και μέσα στο υπάρχον διαμορφωμένο κλίμα .
Το τελευταίο σενάριο ενισχύεται από πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να δίνει μόνο ένα μικρό μέρος από το συμφωνηθέν ποσό του δανείου και να εκβιάζει να δώσει το υπόλοιπο μετά τις εκλογές , ώστε να  οδηγηθεί  η χώρα σε εκλογές και  το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να εκβιάζουν τους πολίτες με το «δίλλημα» ή ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ  που είναι με το μνημόνιο και παίρνετε τα υπόλοιπα χρήματα του δανείου ή ψηφίζετε την αριστερά και δεν σας δίνουμε ουτε  ευρώ και «χρεοκοπείτε».
 ΑΝ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΠΑΝΕ.

Γι αυτό και επιμένουμε, πρέπει άμεσα να πέσουν!
Να ανατραπούν!
Να πέσουν με πάταγο κάτω από την πίεση των λαϊκών διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων
Να χάσουν τον έλεγχο σε όλη τη χώρα.
Να τρέχουν να εξαφανιστούν από τη χώρα.