Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί Αχαϊας καλούν σε σύσκεψη-εκδήλωση για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τον ΕΟΠΥΥ και τις εξελίξεις στη Δημόσια Υγεία.


ΕΝΩΣΗ  ΙΑΤΡΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΑΧΑΪΑΣ
Ε. Ι. Ν. Α.
Τηλ: 2610 – 999 212 * Κιν: 6977 – 457 328 * Fax: 2610 – 994470
WWW: http://www.eina.gr  * Email: cgian@med.upatras.gr

Αρ. Πρωτ.: 07 / 30-01-2012    Πάτρα, 30 Ιανουαρίου 2012


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς

Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Φορείς, Κινήσεις Πολιτών


Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 6μμ στο Αμφιθέατρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, η ΕΙΝΑ σας καλεί σε σύσκεψη-εκδήλωση για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τον ΕΟΠΥΥ και τις εξελίξεις στη Δημόσια Υγεία.

Θεωρούμε αναγκαία αυτή την εκδήλωση ενημέρωσης των σωματείων και των πολιτών, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι δραματικές εξελίξεις που αφορούν όλους τους ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Τέλος θα γίνει ενημέρωση και θα ζητηθεί η συνδρομή ΟΛΩΝ των εργασιακών, κοινωνικών, επιστημονικών σωματείων, κινήσεων και φορέων, για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, οι οποίες ξεκινούν από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και θα κλιμακωθούν.

Στόχος είναι:
  • να κρατήσουμε ανοιχτά τα Νοσοκομεία και ΚΥ και να ακυρώσουμε τους μηχανισμούς είσπραξης των 5 ευρώ καθώς και τις επιβαρύνσεις των πολιτών στις εργαστηριακές εξετάσεις.
  • να αντιταχθούμε σθεναρά στις περικοπές που επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόϊκα στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία και ειδικά για τις τακτικές αποδοχές και τις εφημερίες των γιατρών και των εργαζομένων που υπηρετούν σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
  • να καταλάβουμε τα γραφεία Διοικητών, τα γραφεία των ΥΠΕ και τέλος αν χρειαστεί ακόμη και χώρους του υπουργείου Υγείας.

Παρακαλούμε να εξετάσετε το ζήτημα και να μελετήσετε το ενδεχόμενο να συμμετάσχετε τη μέρα έναρξης των κινητοποιήσεων σε μια ευρεία πανελλαδική κινητοποίηση από κοινού με τους νοσοκομειακούς γιατρούς με σύνθημα:

«Αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα υγείας, προσβάσιμο σε όλους τους ανθρώπους που ζουν στη χώρα χωρίς χαράτσια και αποκλεισμούς».Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γραμματέας
 

Γιαννάκενας Κων/νος                                       Γιακουμής Τάσος