Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Συντονισμός Σωματείων Ψυχικής Υγείας-Συνεχίζουν τον αγώνα


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 11.00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Συνάδελφοι,

από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου μετά από μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία και την Ειδική Αγωγή βρισκόμαστε σε κατάληψη.

Ήδη, έχουμε καλέσει τους εργαζομένους στον ευρύτερο χώρο της Υγείας να συμμετάσχουν στη αυριανή Συνέλευση στις 17.00 για ένα πανυγειονομικό συντονιστικό και καλούμε να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις όλων των σωματείων, με στόχο να συνεχιστούν οι κοινές κινητοποιήσεις, έχοντας την κατάληψη ως κέντρο συντονισμού του αγώνα.

Μετά τη συνάντηση της Πέμπτης με το γενικό γραμματέα Πρόνοιας Γεώργιο Κατριβάνο και την προϊσταμένη της διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας Σταυρούλα Κατσικάρου, δεν έχει προκύψει καμία εξέλιξη και καμία δέσμευση σχετικά με τα αιτήματα μας.

Συνεχίζουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία και κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί.

Διεκδικούμε:

-Άμεση χρηματοδότηση των δομών για την κάλυψη των αναγκών που τρέχουν (μισθοδοσία, ΙΚΑ, λειτουργικά, κλπ)
-Να παρθεί πίσω η απόφαση μείωσης του προϋπολογισμού κατά 55%(40 αντί 85εκ.) για το 2012 που σημαίνει ουσιαστικά κατάρρευση των υπηρεσιών και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης
-Απρόσκοπτη τακτική χρηματοδότηση της Ψυχικής Υγείας και της Ειδικής Αγωγής από τον κρατικό προϋπολογισμό
-Όχι σε απολύσεις, συγχωνεύσεις, ελαστικοποίηση/εντατικοποίηση της δουλειάς και μειώσεις μισθών που εκ των πραγμάτων οδηγούν σε συρρίκνωση των υπηρεσιών και οριστική υποβάθμιση της ποιότητάς τους
-Συνολικός σχεδιασμός για μια Ψυχική Υγεία δημόσια και δωρεάν που να καλύπτει τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας για στήριξη και βοήθεια. Μόνο με τη συμμετοχή και εργαζομένων και ληπτών μέσα από τις δικές μας διαδικασίες μπορούν να προκύψουν προτάσεις για ουσιαστική λύση των προβλημάτων.
-Να μην πειραχτούν συντάξεις και επιδόματα ασθενών για να καλυφθούν πάγιες λειτουργικές ανάγκες των δομών
-Να επαναπροσληφθούν όσοι έχουν απολυθεί, γιατί κανένας δεν περισσεύει!


Καμία ανοχή στο κοινωνικό έγκλημα διάλυσης του κράτους πρόνοιας και των δικαιωμάτων μας. Ή εμείς ή αυτοί!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!

Συντονισμός Σωματείων Ψυχικής Υγείας