Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Αρχίζει τη Δευτέρα 20/2/2012 η κατάληψη και αυτοδιαχείριση από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου του Κιλκίς


Ένα πρωτοποριακό κινηματικό εγχείρημα στο χώρο του ΕΣΥ ξεκινά από το πρωί της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου στο Κιλκίς 

Ήδη από τις 30-1 2012   η γενική συνέλευση των εργαζομένων είχε καταλήξει σε ένα πλαίσιο αποφάσεων (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το αυτό της  κατάληψης και αυτοδιαχείρισης του Νοσοκομείου από τους ίδιους τους εργαζόμενους

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς , και το εργασιακό σωματείο του Γ. Ν. Νοσοκομείου Κιλκίς, από την 6η Φλεβάρη, άρχισαν επισχέσεις εργασίας μέχρις πλήρους αποπληρωμής των δεδουλευμένων τους   και επανόδου των αποδοχών στα προ-τρόικας επίπεδα, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα  τα έκτακτα περιστατικά στο νοσοκομείο και  κατήργησαν το αντίτιμο των 5 ευρώ.
 
Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο εντάσσουν τις κλαδικές τους διεκδικήσεις μέσα σε ένα πλαίσιο συνολικών πολιτικοοικονομικών διεκδικήσεων που τίθενται από ένα τεράστιο τμήμα  του ελληνικού λαού το οποίο σήμερα δέχεται την πιο βάρβαρη καπιταλιστική επίθεση, διεκδικήσεων που ή θα τεθούν συνολικά και θα τις υπερασπιστούν από κοινού και μέχρι τέλους τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της κοινωνίας, ή δε θα τελεσφορήσουν. 
Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να  αμφισβητηθεί εμπράκτως η πολιτική νομιμοποίηση αλλά και η  ίδια η νομιμότητα της αυθαίρετης αυταρχικής και αντιλαϊκής αυτής εξουσίας και ιεραρχίας που κάνει επιταχυνόμενα βήματα προς τον ολοκληρωτισμό.

Οι στόχοι τους  δηλαδή δεν είναι στενά κλαδικοί. Είναι ευρύτεροι .Δεν αναγνωρίζουν τη δοτή και εθελόδουλη αυτή κυβέρνηση και κηρύσσουν το αυτοδιοίκητο του νοσοκομείου τους!

Γι αυτό την Παρασκευή  17 /2/2012 ελήφθη σε γενική συνέλευση ομόφωνη απόφαση έναρξης της κατάληψης από το πρωί της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου και σχηματίστηκαν ομάδες εργασίας και ευθύνης που θα ελέγχονται αμεσοδημοκρατικά από την ίδια τη  Γενική Συνέλευση. 

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τη μεγάλη ευθύνη που έχουν αναλάβει απέναντι στους ασθενείς, στους πολίτες στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία, απέναντι στους ίδιους τους εαυτούς τους και τους δικούς τους ανθρώπους, και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με ομοψυχία και αλληλεγγύη μέχρι την επιτυχία  των στόχων τους.

Σε αυτό το εγχείρημα θέλουν κοντά τους  όχι μόνο τους δημότες της πόλης, αλλά και τη συμπαράσταση ολόκληρης της κοινωνίας, την οποία καλούν σε μια ειρηνική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, μέσω της γενίκευσης του μέτρου των καταλήψεων των χώρων εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, σε όλους τους χώρους εργασίας σε όλους τους κλάδους. 

Η Ελλάδα  σύμφωνα με τους εργαζόμενους πρέπει στιγμιαία να ακινητοποιηθεί πλήρως (μέσα από καταλήψεις, εργασιακών και δημόσιων χώρων) μέχρι να πέσει η κοινοβουλευτική χούντα που κυβερνά τη χώρα και να αναδειχτεί δημοκρατική κυβέρνηση που υπακούοντας στη λαϊκή απαίτηση θα ελευθερώσει τη χώρα από τα δεσμά του υποτιθέμενου χρέους της και θα την οδηγήσει σε ανασύνταξη και σε προοπτική ευημερίας.