Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Eπιθεώρηση επί των…. «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» στην ΥγείαΉλθε ο επικυρίαρχος επί των ζητημάτων Υγείας για έλεγχο και επιθεώρηση …

Για τον Γερμανό Υπουργό Υγείας, Daniel Bahr αναφερόμαστε .

Μετά την επιθεώρηση υπήρξαν δηλώσεις που μπορείτε να τις διαβάσετε ΕΔΩ

Εμείς αποκόψαμε από αυτές μερικά αποσπάσματα..

που κατά την άποψή μας επιβεβαιώνουν παλιότερες αναρτήσεις μας.

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε μεταξύ αλλων :
"Ζητήσαμε την βοήθεια των τεχνοκρατών της Γερμανίας στο θέμα των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (DRG’s). Ζητήσαμε τη συνεργασία τους στο management των νοσοκομείων και στις αναπτυξιακές στρατηγικές τις οποίες έχουμε θέσει, όπως είναι ο τουρισμός  υγείας, η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και άλλες πρωτοβουλίες οι οποίες θα βοηθήσουν την Ελλάδα στην αναπτυξιακή διαδικασία στην οποία τόσο πολύ πιστεύουμε και επιμένουμε ότι πρέπει η χώρα μας να εισέλθει.
Θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό για τη συνεργασία του και να τον διαβεβαιώσω ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης, αλλά και του Memorandum of Understanding (MoU),  το οποίο από καιρού έχουμε συνυπογράψει".


Ο Γερμανός Υπουργός Υγείας  Daniel Bahr,δήλωσε μεταξύ αλλων:
"Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι –κατά τη γνώμη μου- απόλυτα αναγκαίες, προκειμένου να μπορέσει μια χώρα να παράσχει με τον ενδεδειγμένο τρόπο υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Χωρίς αυτές τις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα δε θα μπορέσει να παράσχει υπηρεσίες υγείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για αυτό και είναι απόλυτα απαραίτητες.
Αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι να υποστηρίξουμε την χώρα σας σε επίπεδο οργάνωσης και χρηματοδότησης των νοσοκομείων, διαμόρφωσης τιμών και κάλυψης φαρμάκων, καθώς και γενικά στη χρηστή και αποτελεσματική οργάνωση ολόκληρου του συστήματος της κάλυψης υγείας στην Ελλάδα.
 Χαίρομαι, λοιπόν, που μπορούμε να συνεργαστούμε στο σημείο αυτό, αλλά και να προσφέρουμε την βοήθειά μας, όσον αφορά τη διαχείριση και τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων".


και για να το κάνουμε ακόμη πιο «λιανά» διαβάστε προηγούμενη ανάρτησή  μας  ΕΔΩ μαζί με σχετικές παραπομπές (links)  σε παλιότερες αναρτήσεις μας και θα καταλάβετε πλήρως..

 προς τα πού έχουν δρομολογηθεί τα πράγματα...