Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - Π.Ε. ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ. (Συλλόγου Αιρετής Π.Ν.Α., ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ) που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12-11-2012 .


Με την ψήφιση του Μνημονίου 3 στη Βουλή τίθεται σε εφαρμογή ένα πακέτο μέτρων, που αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε εξόντωση του συνόλου των εργαζομένων της χώρας.
Μεταξύ των άλλων προχωρά η πλήρης κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με κατάργηση του 8ώρου, ενώ ξεκινά ένα πογκρόμ απολύσεων στον δημόσιο τομέα.
Ταυτόχρονα κόβονται για άλλη μια φορά μισθοί και συντάξεις και προχωρά η εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Στα πλαίσια αυτά μετά από συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων αποφασίζουμε:
· Συνέχιση των κινητοποιήσεων (καταλήψεις) μέχρι την Πέμπτη 15-11-2012.Κατάθεση των αποφάσεων του Συλλόγου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τις οποίες ζητάμε να στηρίξει έμπρακτα.
· Νέα Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 16-11-2012 στις 12:00 στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας (πλατεία Τσιροπινά) και σε όλες τις Περιφερειακές. Ενότητες.
· Επίσης καλούμε την Διοίκηση να τηρήσει τις πρόσφατες και δημοσιευμένες και στον τύπο υποσχέσεις της και να μην συναινέσει σε καμία διαθεσιμότητα και να μην αποστείλει κανένα στοιχείο ή λίστα υπαλλήλων βάζοντας βόμβα στην ήδη προβληματική λειτουργία της.
· Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για να κατατεθούν οι Αποφάσεις της Συνέλευσης.
Επίσης:
· Καλούμε τις ηγεσίες της Γ.Σ.Ε.Ε. ,της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. να προκηρύξουν άμεσα ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, μέχρι να πάρουν πίσω το νέο πακέτο μέτρο που εξαθλιώνει τους εργαζομένους και διαλύει τη χώρα.
· Απευθύνουμε για ακόμη μια φορά κάλεσμα στην πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως έμπρακτη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά μας, αλλά και για να αναδείξει ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό, να κλείσει επ’ αόριστον τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, μέχρι να αποσυρθούν
τα μέτρα . Επίσης να ζητήσει από την ΕΝ.ΠΕ να προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις (πρόσφατα έκλεισαν Δήμοι σε όλη την Ελλάδα) ασκώντας επιτέλους ουσιαστική πίεση για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα που διαλύουν και την Αυτοδιοίκηση.
· Καλούμε τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού των Π.Ε. Κυκλάδων σε ταυτόχρονο κλείσιμο των καταστημάτων τους και να ζητήσουν από την Κ.Ε.Δ.Ε. σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις.
· Καλούμε σε συντονισμό όλων των πρωτοβάθμιων συλλόγων των αιρετών Περιφερειών καθώς και σε συντονισμό όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων εντός νομού. Επίσης καλούμε τις τοπικές κοινωνίες να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας, μιας και η εφαρμοζόμενη πολιτική των μνημονίων οδηγεί σε
εξόντωση τους μικροεπιχειρηματίες και τους εργαζομένους τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ με την δρομολογούμενη υποβάθμιση της αυτοδιοίκησης μεταβιβάζονται τα βάρη σε όλη την κοινωνία.
Καλούμε τα μέλη μας να συσπειρωθούν γύρω από το Σύλλογο, για μαζική συμμετοχή και κλιμάκωση του αγώνα.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ