Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Η μια και μοναδική αλήθεια για την κατασκευή του λιμενο-τερατουργήματος στον Παντοκράτορα ΠρέβεζαςΑναφερόμαστε βέβαια στο υπό κατασκευή "Λιμενικό-αλιευτικό καταφύγιο Παντοκράτορα Πρέβεζας".  ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σημειώστε δεδομένα της μελέτης:

Η  μελέτη προβλέπει εκβραχισμούς και εκβαθύνσεις λιμενολεκάνης υδάτινης επιφάνειας 4.700 τ.μ.,

μέχρι 3 μ. βάθος,
 
όπως επίσης εκσκαφές μεγάλου διαύλου ναυσιπλοΐας μέχρι 4 μ. βάθος.
 
Ακόμα το, ογκώδες για την περιοχή, λιμενικό έργο προβλέπει να τσιμεντάρει το θαλάσσιο χώρο με μπετόν μέχρι και πάνω από 10 μ. βάθος

ώστε να στηρίξει κρηπίδωμα  μήκους  122 μ.

το οποίο θα προεκτείνεται με τη μορφή τσιμεντένιας προβλήτας άλλα 40 μέτρα.

Οι κυματοθραύστες θα έχουν μήκος 165 μ.,

και ύψος από τη θαλάσσια επιφάνεια 3,50 μέτρα!

Η χωρητικότητα του έργου προβλέπει  αρχικά ογδόντα περίπου αλιευτικά σκάφη, ακόμα και τράτες.

Και αυτό για ποιο λόγο ;
Για ελλιμενισμό αλιευτικών σκαφών ψαράδων της περιοχής ;

 Μα ζήτημα αν είναι 5-6 οι άνθρωποι!

Τότε;

Ε, δεν είναι δα και μυστικό ότι  οι κυβερνήσεις στη χώρα μας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ενίοτε και μερικά εξαπτέρυγα μαζί τους )  υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών.
Χρόνια τώρα επίσης οι προαναφερόμενοι ορέγονται τα λιμάνια, και τις πανέμορφες και πλούσιες ακτές της χώρας μας   που αποτελούσαν μέχρι τώρα δημόσια περιουσία.

Υπήρχε από παλιά  σχεδιασμός για το ξεπούλημα
Και βέβαια και του λιμανιού της Πρέβεζας.
Ήλθε  λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου,  με αφορμή την καπιταλιστική κρίση, να βάλουν χέρι σε αυτή την περιουσία.

Οι μεθοδεύσεις ξεκινούν από τον Οκτώβρη του 2006, όταν το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας δημοσιοποιεί διαγωνισμό μακροχρόνιας παραχώρησης του Τουριστικού Λιμένα σε επιχειρηματικά συμφέροντα, χαρακτηρίζοντάς το μαρίνα με χωρητικότητα 261 θέσεων ελλιμενισμού στη θάλασσα και 54 στην ξηρά. 
Τον Ιούνη του 2007 αποφασίζει ομόφωνα να παραδοθεί στην κοινοπραξία «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ», συμφερόντων του Τέφα
Αλιείς και επαγγελματίες σκαφών που αράζουν τις βάρκες στον Τουριστικό Λιμένα εξωθούνται να υπογράψουν στο λιμεναρχείο υπεύθυνη δήλωση άμεσης εγκατάλειψης χωρίς καμία αντίρρηση και αντίσταση όταν ειδοποιηθούν
Το  κόστος ελλιμενισμού για τους αλιείς και επαγγελματίες τουριστικών σκαφών φαντάζει αποτρεπτικό .  
Τα ίδια επιχειρηματικά συμφέροντα που θα εκμεταλλευτούν  τον Τουριστικό Λιμένα Πρέβεζας διατηρούν αντίστοιχη μαρίνα στο Άκτιο με την ονομασία «ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΕ».
Μάλιστα το εκπληκτικό της ιστορίας ήταν ότι  η υπογραφείσα   σύμβαση παραχώρησης της αξιοποίησης του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας με μακροχρόνια σύμβαση μισθωσης  μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας και την Ανώνυμη Εταιρεία ειδικού σκοπού «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» προέβλεπε χερσαία  έκταση 20.000 τ.μ. Εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι ο χερσαίος χώρος λειτουργίας της Μαρίνας Πρέβεζας ανέρχεται στην παραγματικότητα   σε 14.219,43 τ.μ. και όχι σε 20.000 τ.μ.Τότε η λιμενική επιτροπή τροποποίησε  την χωροθέτηση της χερσαίας ζώνης του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας έτσι ώστε η προς εκμετάλλευση έκταση να έχει συνολικό εμβαδόν 20.000 τ.μ και παραχώρησε τη έκταση στην  ιδιωτική κοινοπραξία. ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ε ,τώρα μπορείτε  να καταλάβετε γιατί δρομολόγησαν τη διαδικασία κατασκευής ενός λιμενοτερατουργήματος  στον Παντοκράτορα Πρέβεζας. 

Θα μαζέψουν όλα τα σκάφη των αλιέων Πρέβεζας  αλλά και άλλα που δεν θα μπορούν να ελλιμενισθούν στο ιδιωτικοποιημένο πλέον τουριστικό λιμένα-μαρίνα της Πρέβεζας και θα τα πάνε στον Παντοκράτορα.
Γι αυτό και το φαραωνικών διαστάσεων έργο!
Και τα σκάφη στο τέλος  δεν θα είναι 80 αλλά ..ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ!!!
Προκαλώντας ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή στη περιοχή με ρύπους και ορυκτέλαια κλπ

Και δεν θα τελειώσει εδώ το πάρτι συμφερόντων, γιατί ένα τέτοιου μεγέθους λιμενικό έργο, με τόσα  σκάφη ελλιμενισμένα  θα αποτελεί γι αυτούς (κυβερνήσεις του κεφαλαίου)  οικονομικό βραχνά για τη συντήρησή του (ειδικά σε καιρό κρίσης) και έτσι στο τέλος θα παραχωρήσουν στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο και το «λιμενικό καταφύγιο του Παντοκράτορα»  και θα αποτελειώσουν πλήρως το φυσικό περιβάλλον στην περιοχή και τελικά και την ίδια την περιοχή.

Αυτή θα είναι η πικρή κατάληξη της εκτυλισσόμενης τώρα τραγωδίας, αν οι ίδιοι οι Πρεβεζάνοι κι οι Παντοκρατορίτες δεν βάλουν τα στήθη τους ΤΩΡΑ μπροστά από τις μπουλντόζες.!!!

Και αυτό  που πρέπει ιδιαίτερα  να γίνει κατανοητό σε μερικούς κατοίκους της περιοχής, που νοικιάζουν μερικά διαμερίσματα ή έχουν κάποια ταβερνούλα,  είναι ότι  η περιοχή τους δεν θα γίνει… Μόντε Κάρλο..

όπως φαντασιώνονται μετά την κατασκευή του λιμενοτερατουργήματος..

για να πάνε στα ύψη τα ενοίκια, να ανέβει η αξία των οικοπέδων ( και να κάνουν τις αρπαχτές)..

αλλά… ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ και  ΠΕΡΑΜΑ!   

Και ότι όταν  με το καιρό  θα περάσει το έργο  στα χέρια του ιδιώτη επιχειρηματία ..

 τη θάλασα θα τη βλέπουν...  με το κυάλι!!!

Και ότι αν αυτή τη στιγμή δεν συνταχθούν αγωνιστικά ..

μαζί  με όλους τους ευαίσθητους πολίτες της Πρέβεζας ..

ας προετοιμάσουν εαυτούς και ενοίκους των διαμερισμάτων τους για τον ήχο των δυναμιτών..

 που θα ανατινάζουν τις ξέρες στην ακτή!

ΥΓ. 
 
Στο σημείο που θέλουν να κατασκευάσουν το τσιμεντένιο μεγαθήριο που αποκαλούν ...καταφύγιο, το χειμώνα συμβαίνουν ακραία καιρικά φαινόμενα.

 Μάλιστα οι παλιοί Παντοκρατορίτες το λέγαν τριανέμι..

κι  όταν λυσσομανούσε ό αέρας  ακουγόταν..

στο Τσαβαλοχώρι (συνοικία της Πρέβεζας μερικά χιλιόμετρα μακριά).

Και τον τρομακτικό  άνεμο

το λέγαν  φωκιά..

Πριν μερικούς μάλιστα μήνες προσάραξε στη περιοχή ένα ρώσικο φορτηγό πλοίο με 3000 τόνους καλαμπόκι.

 Οι φωτογραφίες  που ακολουθούν είναι από αυτό το ναυτικό ατύχημα

Προσέξετε το ύψος των κυμάτων, όταν φυσούσε,  σε  σχέση με το πλοίο..Σε  αυτή λοιπόν  την περιοχή- αγαπητές αναγνώστριες και αναγνώστες του παρόντος ιστολογίου-όπου  τα θεριά της φύσης μαίνονται

και χρειάζονται κάστρα απόρθητα για να αναχαιτιστούν

Θέλουν να φτιάξουν «λιμενικό αλιευτικό καταφύγιο»;