Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Χαίρε υποκρισίας βάθος αμέτρητον!


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είδαμε σε δελτίο τύπου – κάλεσμα για εκδήλωση..
που διοργανώνει για τα παιδιά  το Κοινωνικό Ιατρείο  Πρέβεζας (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)..
όπου αντι για εισητήριο θα δέχεται   φάρμακα για παιδιά και γάλατα μακράς διαρκείας ..

να εκδηλώνουν τη στήριξή τους η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και Δήμος Πρέβεζας.

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως να πληροφορηθεί ο Πρεβεζάνικος λαός επισήμως  και τη θέση και των δυο φορέων -Περιφέρειας και Δήμου - για την πολιτική που άσκησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είτε κατά μόνας είτε με τη μορφή της συγκυβέρνησης:

  • που εξαθλίωσε και εξαθλιώνει ένα μεγάλο τμήμα των πολιτών της πόλης και του νομού
  • που  με μια σειρά μέτρων απαγορεύει στους ανασφάλιστους και μη έχοντες συμπολίτες μας την πρόσβαση ακόμη και σε στοιχειώδεις  στις υπηρεσίες υγείας
  • που αναγκάζει νέους, μεσήλικες και γέρους, κατοίκους της πόλης και του νομού, να φτάνουν σε σημείο, αν και βαριά νοσούντες, να υπογράφουν και να αποχωρούν από το Νοσοκομείο επειδή δεν έχουν τη οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα  νοσήλια.
  • που αναγκάζει οικογένειες Πρεβεζάνων, επειδή δεν έχουν χρήματα, να μην κάνουν στα παιδιά τους ούτε τους απαραίτητους  εμβολιασμούς.
  • που αναγκάζει χιλιάδες συμπολίτες μας  με χρόνια νοσήματα να βάζουν βαθειά το χέρι στη τσέπη  τους για να πάρουν τα απαραίτητα φάρμακα.
  • που αναγκάζει γιαγιάδες και  παππούδες , ανθρώπους της διπλανής πόρτας, επειδή δεν τους φτάνουν τα χρήματα της σύνταξης για φάρμακα να καταφεύγουν στο κοινωνικό ιατρείο –κοινωνικό φαρμακείο Πρέβεζας
  • που έχει οδηγήσει το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία σε κατάρρευση
  • που έχει  οδηγήσει σε οικονομικό στραγγαλισμό  το Νοσοκομείο της πόλης μας, που δίνει μάχες για προμηθευτεί στοιχειώδη υλικά για τη λειτουργία του και να βρει το προσωπικό για να κρατήσει όρθιες κλινικές και τμήματα.


Επειδή μέχρι τώρα  οι δυο αυτοί φορείς δεν βγήκαν ανοικτά να καταγγείλουν αυτές τις πολιτικές  ..
Επειδή δεν πήραν ούτε  μια πρωτοβουλία στην κατεύθυνση αντίστασης και κατάργησης αυτών των πολιτικών..
Επειδή ούτε καν πρωτοβουλία για πρακτική βοήθεια δεν πήραν για  οικονομική ενίσχυση  του  δημόσιου νοσοκομείου και κέντρων Υγείας  του νομού μας..


εμείς θα θεωρούμε   ότι το ενδιαφέρον στήριξης στις εκδηλώσεις και στη δράση του κοινωνικού ιατρείου  είναι υποκριτικό και πιθανότατα υποκρύπτει άλλα κίνητρα:

  • «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» έψαχναν  και τη βρήκαν
  • να θέσουν υπό την "αιγίδα" τους μεσοπρόθεσμα το ίδιο το κοινωνικό ιατρείο, σαν ένα χώρο που θα παρέχει στοιχειώδη  ελάχιστη βοήθεια σε αυτούς που το σύστημα θα πετά καθημερινά  στον κοινωνικό καιάδα..
Και το σύστημα ,οι κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές, οι νόμοι,  οι διατάξεις και η πρακτική εφαρμογή τους  που βάζουν φραγμούς στην  ολόπλευρη, ελεύθερη πρόσβαση του κάθε πολίτη και κατοίκου της περιοχής..

 θα μένουν  στο απυρόβλητο!!!

Μ΄ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.