Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Πρωτοβουλία Πολιτών Πρέβεζας:Κάλεσμα σε σύσκεψη για την κατασκευή λιμενικού καταφυγίου στον Παντοκράτορα Πρέβεζας


ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ

Με γρήγορους ρυθμούς  άρχισε η κατασκευή του λιμενικού καταφυγίου στον Παντοκράτορα, ενώ εκκρεμεί η απόφαση του Συμβούλιου Επικράτειας στο οποίο προσέφυγαν πολίτες της Πρέβεζας. 

Κατασκευάζουν δρόμο μέσα στο παλιό πεδίο βολής που σήμερα είναι άλσος πρασίνου και εκβραχίζουν μεγάλα τμήματα της ακτής.
Πρόκειται για ένα φαραωνικό έργο που δεν εξυπηρετεί τους ελάχιστους ψαράδες του Παντοκράτορα, οι περισσότεροι των οποίων  υπέγραψαν εναντίον του. 

Η μελέτη σκοπιμότητας αναφέρει ότι σε ακτίνα 70 μιλίων δεν υπάρχει λιμάνι, όταν σε απόσταση  3 μιλίων  είναι το λιμάνι  της Πρέβεζας, του Μύτικα  και της Λυγιάς. 
Η κατασκευή του λιμενικού καταφυγίου εντάσσεται στα πλαίσια της «ανάπτυξης» που προωθείται  και ξεπουλά  την δημόσια περιουσία, τις ακτές και την γη  αντί πινακίου φακής.

Η  Πρωτοβουλία Πολιτών Πρέβεζας η οποία  έχει μαζέψει πάνω από 1000 υπογραφές Πρεβεζάνων που εναντιώνονται στο έργο καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις.                                                                              
Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στη περιφερειακή αυτοδιοίκηση και προσωπικά τον κ. Ιωάννου   για την ενδεχόμενη  καταστροφή του περιβάλλοντος που θα προκαλέσει το έργο,  πολύ περισσότερο όταν δεν έχει ακόμα αποφανθεί τελεσίδικα το  Συμβούλιο Επικρατείας.                                           
Ζητάμε από τον κ. Ιωάννου με την ιδιότητά του ως αντιπεριφερειάρχη και ως εκ τούτου  αρμόδιο για τη κατασκευή του έργου τουλάχιστον να μην επιτρέψει στην ανάδοχο εταιρεία   να ξεκινήσει την καταστροφή της ακτής του Παντοκράτορα πριν την απόφαση του ΣΤΕ.                                                   
 Καλούμε τους βουλευτές του νομού  να  πάρουν θέση  για  την χρησιμότητα του έργου που γίνεται σε συνθήκες οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας μας.

 Καλούμε όλους τους φορείς τον Δήμαρχο τον αντιπεριφερειάρχη, τα κόμματα, τις δημοτικές παρατάξεις, τους συλλόγους της Πρέβεζας σε σύσκεψη   για το θέμα αυτό   στο Εργατικό κέντρο την Κυριακή 8.30 μμ

 Πρωτοβουλία Πολιτών Πρέβεζας