Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Νέα κινητοποίηση από εκπαιδευτικούς στην Πρέβεζα για την δραματική υποβάθμιση της Υγειονoμικής Περίθαλψης

Αυτή τη φορά από τους καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης

ΕΛΜΕ Πρέβεζας

                  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ
                        ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών καθημερινά υποβαθμίζεται. Οι περικοπές στη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων σε συνδυασμό με τις περικοπές στη χρηματοδότηση του  νέου φορέα υγειονομικής περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ οδηγούν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της κατάρρευσης.
 Η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, ο νέος κανονισμός παροχών δεν έρχεται να συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αντίθετα η δημιουργία του κινείται στην κατεύθυνση του περιορισμού των παροχών προς τους πολίτες και της περικοπής της χρηματοδότησης του κράτους για την υγεία.
Οι περικοπές στη χρηματοδότηση έχουν οδηγήσει σε μια ιδιότυπη στάση πληρωμών με αποτέλεσμα να καλούνται οι ασφαλισμένοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι να πληρώνουν από την τσέπη τους για γιατρούς φάρμακα και παροχές υγείας.
Ο νέος Οργανισμός ξεκινά με ελλείμματα ενώ η χρηματοδότηση με 1,2 δις ευρώ δεν μπορεί να καλύψει ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες για υγειονομική περίθαλψη.
Την ίδια ώρα τα Δημόσια Νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις και την υποστελέχωση ενώ υπηρεσίες υγείας καθημερινά οδηγούνται στο κλείσιμο.
Για εμάς η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και διεκδικούμε το δικαίωμα ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. 

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα (στο ΙΚΑ )  την ΤΡΙΤΗ 7-2-12 στις 13.00΄

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσουμε δίωρη στάση εργασίας (12 – 2 μ.μ. ).

                        Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θανάσης Στράντζαλος                                                     Απόστολος