Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Έχουν λυσσάξει!


Σεισμοί , λιμοί , καταποντισμοί προβλέπονται από το μαύρο μπλόκ ενημέρωσης –καθεστωτικών ΜΜΕ και sites, «αν δεν πάρουμε νέα σκληρά μέτρα».

Το είχαμε πολλές φορές επισημάνει από αυτό εδώ το ιστολόγιο.

«Ή περνούν τα σκληρά μέτρα ή χρεοκοπούμε» είναι το μοτίβο.

Ορισμένοι μάλιστα χρησιμοποιούν και χρονομέτρηση.
«Το επόμενο 48ωρο», «40 ώρες έμειναν».
Σε κάποια στιγμή θα δούμε και «  σε 15 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα χρεοκοπούμε»!

Οι γελοίοι!

Λες και δεν έχουν χρεοκοπήσει τον ελληνικό λαό, τους εργαζομένους , τους συνταξιούχους εδώ και καιρό με τις βάρβαρες και αντιλαϊκές  πολιτικές τους.
Λες και δεν βρίσκεται  ήδη από καιρό η ελληνική καπιταλιστική οικονομία σε διαδικασία συντεταγμένης και ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
Λες και δεν οδηγεί σε επίσημη ( με βούλα και σφραγίδα)  χρεοκοπία την ελληνική καπιταλιστική οικονομία η εφαρμοζόμενη πολιτική τους.

Όμως μέσα σ’ αυτούς υπάρχουν και κάποιοι (ελάχιστοι) -που βεβαίως τα συμφέροντα της επιχειρηματικής ελίτ υπερασπίζονται και προβάλλουν-  που μέσα στην "κινδυνολογία της χρεοκοπίας" διατηρούν και κάποια  ψήγματα  στοιχειώδους σοβαρής ενημέρωσης .

«Προσωρινό δάνειο 15 δισ. ευρώ που θα καλύψει μόνο τα λεφτά για τις λήξεις ομολόγων του Μαρτίου συζητείται, αν υπάρξει εμπλοκή στη συμφωνία μεταξύ των κομμάτων αλλά και των  δανειστών» γράφει ιστοσελίδα Capital.gr

«Καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, συνεπάγεται τον κίνδυνο η δόση των 89 δισ. ευρώ (80 από το νέο δάνειο και 9 δισ. ευρώ από το παλαιό) να μην φτάσει στην ώρα της τον Μάρτιο για τη κάλυψη των ομολόγων 14,5 δισ. ευρώ που τότε λήγουν.Τα λεφτά του παλαιού δανείου (9 δισ. ευρώ) δεν φτάνουν γιατί λόγω του θρίλερ  του προηγούμενου Σεπτεμβρίου ουσιαστικά η Ελλάδα είναι ένα τρίμηνο πίσω στην καταβολή των δόσεων. Δηλαδή η δόση του Δεκεμβρίου έχει μεταφερθεί στον Μάρτιο και του Μαρτίου (15 δισ. ευρώ) για τον Ιούνιο.
Συζητείται, σύμφωνα με πληροφορίες,  η φόρμουλα καταβολής τουλάχιστον των 15 δισ. ευρώ για να αποτραπεί η χρεοκοπία. Την πρόταση είχε απορρίψει προ ημερών η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, δίδοντας έμφαση στην άμεση ενεργοποίηση του νέου μηχανισμού. Ωστόσο ο αντίλογος από αρμόδια στελέχη είναι ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη να διασφαλιστεί μία σχετική σταθερότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έως ότου τεθεί σε εφαρμογή ο νέος μηχανισμός τον Ιούνιο και ολοκληρωθεί ο εκλογικός κύκλος στη Γαλλία». 

Και βέβαια δεν είναι ηλίθιοι οι τοκογλύφοι..
Δεν θέλουν το ξαφνικό  θάνατο της αγελάδας..
Ζωντανή τη θέλουν για να την αρμέγουν.. στον αιώνα τον άπαντα!

Τα υπόλοιπα είναι μια ακατάσχετη  εκβιαστική ψευδολογία  του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, σε συνεργασία με το εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο, για να σπάσουν το ηθικό του λαού, να σκύψει το κεφάλι , να δεχθεί να μετατραπεί σε σκλάβο και δούλο, χωρίς μισθό, χωρίς συντάξεις , χωρίς δικαιώματα. Να αποδεχτεί την κόλαση που επιφυλάσσουν για τους Έλληνες πολίτες , για τα παιδιά τους και για τα παιδιά των παιδιών τους..
Για να "αρχίσει η ανάπτυξη και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας" ..
Και εννοούν την πλήρη "ανθοφορία" των κερδών και υπερκερδών του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου.

Δεν χωρά καμιά καθυστέρηση και καμιά εκλογική αυταπάτη, καμιά αναμονή "να έλθουν οι εκλογές να τους τιμωρήσουμε".
Εκλογές θα κάνουν όταν θα έχουν δρομολογήσει τα πάντα προς το συμφέρον τους, όταν θα έχουν αλυσσοδέσει τις  ελληνικές κυβέρνήσεις των επόμενων δεκαετιών στο πρόγραμμά τους, όταν  θα είναι σίγουροι ότι με το έναν ή άλλο τρόπο θα τις κερδίσουν και δεν θα αφήσουν τις δυνάμεις που αντιτίθενται και συγκρούονται με τις πολιτικές τους να πάρουν το πάνω χέρι.

Αυτή η βαρβαρότητα, ούτε μετριάζεται ούτε εξανθρωπίζεται ούτε απαλύνεται.
Αυτή η βαρβαρότητα ανατρέπεται, συντρίβεται   με καθολική εξέγερση του Ελληνικού λαού.