Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Μέσα στις γιορτές ξεκινά το 2ο κύμα διαθεσιμότητας –κινητικότητας υγειονομικών του ΕΣΥ! Μετά τις γιορτές θα ξεκινήσει η διαθεσιμότητα κινητικότητα των οδηγών των νοσοκομείων.
Από σημερινή συνέντευξη τύπου του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη μετά τη συνάντησή  του με τους νέους διοικητές των νοσοκομείων   ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ερ. Δημοσιογράφου: Πότε θα ξεκινήσει το δεύτερο κύμα κινητικότητας στην Περιφέρεια; Τι θα γίνει με τους οδηγούς;
Α. Γεωργιάδης: «Θα ξεκινήσει το δεύτερο κύμα κινητικότητας και θα γίνει σε δύο φάσεις. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η πρώτη φάση, που δεν αφορά τους οδηγούς και στη συνέχεια, μετά τις γιορτές, θα προχωρήσει το κομμάτι των οδηγών».
Ερ. Δημοσιογράφου: Πόσα άτομα αφορά η δεύτερη φάση;
Α. Γεωργιάδης:«Στο σύνολο θα είναι περίπου 900 άτομα».
Ερ. Δημοσιογράφου: Θα είναι και τα ψυχιατρεία μέσα;
Α. Γεωργιάδης:«Στο σύνολο θα είναι 900 άτομα».

Για τα Ψυχιατρεία: 
Ερ. Δημοσιογράφου: Με την κινητικότητα στα Ψυχιατρεία, κ. Υπουργέ, τι θα γίνει; 
Α. Γεωργιάδης: «Κοιτάξτε να δείτε. Το κομμάτι της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης είναι τελείως διαφορετικό από όλη την κινητικότητα και όλα τα άλλα τα οποία συζητάμε. Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση ορίζεται από μια σειρά συμφώνων που έχει υπογράψει κατά καιρούς η ελληνική Πολιτεία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τελευταίο το σύμφωνο Λυκουρέντζου-Άντορ. Εκεί θα έχουμε χρονοδιαγράμματα συγκεκριμένα, τα οποία η χώρα μας έχει δεσμευθεί να ακολουθήσει. Εγώ, όπως ξέρετε, τις συμφωνίες της χώρας τις τηρώ. Άρα και αυτή τη συμφωνία θα την τηρήσω. Όμως, δε θα βιαστούμε». 
Ερ. Δημοσιογράφου: Πάντως πρέπει να ολοκληρωθεί η ψυχιατρική μεταρρύθμιση και θα χρησιμοποιηθεί η κινητικότητα ως εργαλείο; Θα παντρευτούν αυτά τα δύο; 
Α.Γεωργιάδης : «Η κινητικότητα είναι ένα εργαλείο που έχει το ελληνικό κράτος που το είχαμε για πολλές δεκαετίες και δεν το είχαμε χρησιμοποιήσει. Το θυμηθήκαμε τώρα. Είναι εργαλείο νομοθετημένο από το 60’. Είναι ο καλύτερος και ταχύτερος τρόπος για να μπορείς να μετακινήσεις προσωπικό στις δομές του ελληνικού δημοσίου. Δε συνδέεται κατ’ ανάγκη με απολύσεις. Στο δε Ελληνικό Σύστημα Υγείας δε συνδέεται καν με απολύσεις. Άρα, δε χρειάζεται να φοβόμαστε την κινητικότητα και διαθεσιμότητα. Είναι ο ταχύτερος τρόπος. Αν δεν είχαμε αυτό το εργαλείο και πηγαίναμε από την κανονική οδό των υπηρεσιακών συμβουλίων, θα κάναμε χρόνια».