Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Τάζει προσλήψεις μονίμων γιατρών το 2014 ο Α. Γεωργιάδης!Λίγο η εκλογή   προέδρου Δημοκρατίας το Μάρτη  (που μπορεί να καταλήξει  και …κοινοβουλευτικές εκλογές)..
Λίγο οι εκλογές για την τοπική διοίκηση..
Λίγο οι ευρωεκλογές ..
Αυτά Μάη-Ιουνη (πρώτο δηλαδή εξάμηνο του 2014)..
 
Και άρχισε να τάζει προσλήψεις μονίμων  γιατρών ο   Α.Γεωργιάδης!

Από απάντησή  του χθες (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)στη Βουλή :
«Τώρα, ως προς τις προσλήψεις των μονίμων, εκκρεμούν εννιακόσιες σαράντα έξι -εάν θυμάμαι καλά τον αριθμό- προσλήψεις μονίμων γιατρών ανά την επικράτεια, των οποίων η σχετική κρίση έχει ολοκληρωθεί από το 2010. Εμείς θα προσλάβουμε μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου τους τετρακόσιους και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 τους υπολοίπους πεντακόσιους. Άρα, το 100% αυτών των ανθρώπων θα έχει απορροφηθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2014.
Όμως, επειδή το ΕΣΥ αντιμετωπίζει ένα υπαρκτό πρόβλημα υποστελέχωσης και έχει μπροστά του ένα μεγάλο κίνδυνο, επειδή είναι πάρα πολλοί αυτοί οι οποίοι τα επόμενα χρόνια θα βγουν σε συνταξιοδότηση, γιατί μπήκαν περίπου μαζί στις αρχές της δεκαετίας του 80, ένα από τα βασικά μέτρα τα οποία θέλουμε να λάβουμε είναι το εξής: Όσοι γιατροί κριθεί ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οι θέσεις τους θα φύγουν από την Πρωτοβάθμια. Αναφέρομαι στη μεγάλη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Για κάθε μία θέση που θα αδειάζει, λοιπόν, από την Πρωτοβάθμια, θα μπορούμε να προκηρύξουμε αυτομάτως μία θέση για πρόσληψη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δηλαδή στην Δευτεροβάθμια.
Άρα, ο στόχος μας είναι, μέσω αυτού του μέτρου, να προσθέσουμε πολλές ακόμη προσλήψεων μέσα στο 2014 για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έτσι ώστε και να πληρώσουμε τα κενά, αλλά και να θεραπεύσουμε τον πιθανό κίνδυνο που μπορεί να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Άρα, μέσα στο 2014 θα έχουμε αρκετές προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».