Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Γιαννιτσά: Ηχηρό «όχι» των κατοίκων στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της πόλης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας περισσότεροι από 2000 πολίτες και κάτοικοι των Γιαννιτσών.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στις συγχωνεύσεις, στην υποβάθμιση και απαξίωση, σε κάθε επίπεδο λειτουργίας, που προωθεί το σχέδιο Νόμου που αφορά άρθρο 2 του Νόμου 4052/2012 ΦΕΚ 41Α του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τη σύσταση του νέου Ν.Π.Δ.Δ και απαίτησαν να συνεχιστεί η λειτουργία των Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας, καλύπτοντας, δυναμικά και με αυτοτελή παρουσία, ανάγκες των πολιτών για Ποιοτική και Άμεση Παροχή Υπηρεσιών Υγείας.
 Συμμετείχαν όλοι οι φορείς της πόλης, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις. Απρόσμενη ήταν, σύμφωνα με τους κατοίκους, η συμμέτοχη στην κινητοποίηση, του κλήρου με εντολή της Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας.
 Η απουσία των εκλεγμένων βουλευτών του νομού για στήριξη, ήταν αναμενόμενη «καθώς ανήκουν σε μνημονιακά κόμματα» και εξόργισε τον κόσμο.

Πηγή: tvsx