Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Off side ρε! Off side!


Διαβάζουμε από το Ιστολόγιο της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (ΑΡΣΙ), σχετικά με τη συνάντηση της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ με τον ΓΓ του Υπουγείου Υγείας.

Η συνάντηση δεν είχε ουσιαστικά αποτελέσματα. Ετέθησαν τα θέματα

1. των προσλήψεων. Είναι γνωστό ότι η αντίστοιχη επιτροπή Υπουργείου – ΟΕΝΓΕ έχει ολοκληρώσει την κατανομή των θέσεων από τα μέσα Ιουλίου. Έκτοτε, και με μονομερή ευθύνη του Υπ. Υγείας, δεν έχει προχωρήσει καθόλου η διαδικασία και φαίνεται να αναβάλλεται στις καλένδες η προκήρυξη των θέσεων... 738 θέσεις ειδικευμένων αφορούν θέσεις που ήδη υπάρχουν στους οργανισμούς των νοσοκομείων – ΚΥ και που, κατά τα λεγόμενα, θα προκηρυχθούν άμεσα, με ενιαία προκήρυξη για Αθήνα – Θεσσαλονίκη και με τοπικές προκηρύξεις νοσοκομείων για τις υπόλοιπες περιοχές. Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις ειδικευμένων που θα έπρεπε να έχουν συσταθεί, αυτό χρειαζόταν διάταξη νόμου που δεν πρόλαβαν να κάνουν....
Αποσπάστηκε η υπόσχεση ότι θα προσπαθήσουν να το κάνουν δια μέσου της διακομματικής επιτροπής...(!)
2. Απλήρωτες εφημερίες – αναδρομικά – κονδύλια 3ου 4μήνου: μας παρέπεμψαν στο Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς διάθεση να υποσχεθούν το παραμικρό.

3. Αναβαθμίσεις – αξιολογήσεις: φραστική διάθεση να συνεχιστούν απρόσκοπτα, όλοι όμως ξέρουμε ότι έχουν παγώσει λόγω εκλογών.

4. σε σχέση με την διαφαινόμενη τάση παρέδρων να μην εγκρίνουν εφημερίες πάνω από 7 και 11: χαλαρή (και αναμενόμενη) αντίδραση συμφωνίας με το δίκαιο των επιχειρημάτων μας !

Συμπέρασμα: η οργάνωση ΤΩΡΑ διεκδικητικών αγώνων είναι επιτακτική ανάγκη – μονόδρομος!


Δεν καταλάβαμε καλά .
Τι περιμέναμε δηλαδή να είχε η συνάντηση ουσιαστικά αποτελέσματα.
Ας τελειώνουν επιτέλους αυτά τα σούρτα- φέρτα με την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Καμιά αυταπάτη.
Εμας πλέον μας θυμίζουν εκτονωτικές ντρίπλες της ηγετικής ομάδας της ΟΕΝΓΕ.
Κάθε φορά που οξύνεται η κατάσταση , προκύπτει και μια συνάντηση της ΟΕΝΓΕ με το Υπουργείο Υγείας.

Βγαίνει και ένα πολεμικό ανακοινωθέν για εσωτερική χρήση .Για το image ...των στρατηγών.Και μετά ...

Εδώ δεν μπόρεσαν να βάλουν γκολ σε ολόκληρο τον αγώνα και προσπαθούν τώρα να το βάλουν στις καθυστερήσεις και με off side!


Με το συμπέρασμα συμφωνούμε!!!