Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Παραδοχή της επερχόμενης διάλυσης του ΕΣΥ

«Και μη μας κατηγορείτε και εμάς για λιγότερο προσωπικό. Έτσι θα πορευτεί η Ελλάδα, με λιγότερο προσωπικό. Δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες. Αυτό δεν είναι ομολογία, αλλά παραδοχή της αντικειμενικής πραγματικότητας. Όποιος μιλά εδώ για προσλήψεις, κλπ, είναι έξω από το κλίμα, είναι έξω από τις δυνατότητες. Δημαγωγεί τελικά και δεν βοηθά».

Αυτή είναι,  μεταξύ άλλων, η επίσημη απάντηση  του Α. Λοβέρδου στα αιτήματα για στελέχωση των μονάδων του ΕΣΥ, όπως κατά λέξη εκφράστηκε  στη Βουλή, σε απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση,  σχετικά με το Νοσοκομείο της Κέρκυρας, του βουλευτή του ΚΚΕ  Χ. Χαραλάμπους (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)


Τουτέστιν, η γραμμή του ΥΥΚΑ προς τα νοσοκομεία και ΚΥ είναι: βγάλτε τα πέρα όπως μπορείτε!

Εξ ου και τα μπαλώματα στα οποία καταφεύγουν οι διοικητές των ΔΥΠε και των νοσοκομείων , με μετακινήσεις  προσωπικού από μονάδα σε μονάδα και η έκρηξη τοπικιστικών συγκρούσεων (διαμάχες μεταξύ νοσοκομείων, διαμάχες μεταξύ δημάρχων και διοικητών , διαμάχες ακόμη και μεταξύ εργαζομένων) .

Αλλά εντύπωση προκαλεί  και η προειδοποίηση του Α. Λοβέρδου (είναι η τρίτη ή τέταρτη φορά που το αναφέρει και έχει τη σημασία του).
 

"Όμως, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, είναι η τελευταία χρονιά που παίρνουμε χρήματα από την κακοδιοίκηση. Δεν υπάρχουν άλλα! Τέλος! Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, αν δεν υπάρξει αναθέρμανση της οικονομίας, το 2013 οι τότε κυβερνώντες δεν θα μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση, όταν μάλιστα υπάρχει και αυτή η αντιμετώπιση «πάρε κι άλλους, πάρε κι άλλους» για προσωπικό. Με τα υφιστάμενα δεδομένα δομών και ανθρώπινου δυναμικού, το 2013 δεν θα βγει. Δεν βγαίνει, διότι εκεί δεν έχεις να εξοικονομήσεις τίποτα, χάριν της γενικής οικονομίας του τόπου. Ό,τι είχες να εξοικονομήσεις, το εξοικονόμησες. Από εκεί και πέρα, αν δεν έχεις χρήματα να συντηρήσεις τις δομές, πρέπει να τις κλείνεις".


Επειδή ο Α. Λοβέρδος δεν είναι τυχαίος , αλλά αποτελεί έναν από τους εξέχοντες υπουργούς, που υλοποιούν μέχρι κεραίας την πολιτική των μνημονίων, κατ’  επιταγήν  του κεφαλαίου και της τρόικα  και έναν από τους δελφίνους για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πολιτικό παράγοντα που φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις  στο αστικό πολιτικό σύστημα (θα δείτε πολλά μετεκλογικά!), να μην  υποτιμούμε τις προβλέψεις του..


Τι θέλουμε να πούμε;
Όλοι οι οικονομικοί αναλυτές (όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων)  μιλούν  για βαθειά  ύφεση της ελληνικής  καπιταλιστικής  οικονομίας και το 2012 , διαφέρουν μόνο στο ποσοστό της ύφεσης που δίνει ο καθένας. Ορισμένοι αναφέρονται και σε  κατάρρευση.
Άρα «ανάπτυξη»  όπως την εννοεί ο Α. Λοβέρδος ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.
Μόνο τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου θα αυγατίζουν.
Άρα τι μένει;
Η «επαλήθευση»  της προφητείας του Λοβέρδου.
Δηλαδή ΛΟΥΚΕΤΑ σε  μονάδες του ΕΣΥ και αντικατάσταση τους από τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας.
Αυτό δηλαδή που ήταν διακαής πόθος του κεφαλαιοκρατών και των πολιτικών τους εκπροσώπων εδώ και χρόνια.

Και να μη μας παραπλανούν τα (ΚΕΝ)ά αέρος που παρατηρήθηκαν προσφάτως με τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια. ΚΛΙΚ ΕΔΩ , ή με το ζήτημα της μετάθεσης στο προσεχές μέλλον της εισαγωγής εξετάσεων για την έναρξη ιατρικής ειδικότητας, κλπ. κλπ.

Πιθανά τέτοιες  κινήσεις τακτικής  να υπάρξουν και στο θέμα του ΕΟΠΥΥ ..

Πέρα από εσωτερικές αντιπαλότητες (λογω εκλογικών σχεδιασμών ) στο εσωτερικό του μαύρου μετώπου που συγκυβερνά, υπάρχουν και άλλες ...παράμετροι που οδηγούν σε αναπροσαρμογές.

Αλλά θα επανέλθουμε..