Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η ΑΔΕΔΥ για τον αγώνα των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε υποβάθμιση και διάλυση των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και των Νοσοκομείων, με καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και στην καθημερινή λειτουργία των Νοσοκομείων, οδηγούν οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση.
Η πρωτοβάθμια περίθαλψη -που παρέχεται σήμερα στους ασφαλισμένους από τον ΕΟΠΥΥ- υποβαθμίζεται περαιτέρω, ενώ ταυτόχρονα καθίσταται επικίνδυνη ακόμα και η στοιχειώδης ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα των ασθενών στα Νοσοκομεία, δεδομένου ότι πέραν των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό, οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με εγκληματικές ελλείψεις υλικών, φαρμάκων και μέσων.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει και στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας ενάντια στην προωθούμενη από την Κυβέρνηση διάλυση της Δημόσιας Υγείας, αλλά και ενάντια στις δραματικές μειώσεις των μισθών μέσα από το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που έχει οδηγήσει και τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία σε πραγματική εξαθλίωση.
Στηρίζει τον αγώνα των Νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και όλων των εργαζομένων στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, που αγωνίζονται να κρατήσουν ανοιχτά τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των γιατρών και των εργαζομένων στην Υγεία και Πρόνοια και να αγωνιστούν για ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα Υγείας, προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς χαράτσια, περιορισμούς και αποκλεισμούς.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ