Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα του σωματείου εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν.Πρέβεζας



                                            Πρέβεζα:  03 / 02 / 2012

                                      Ψ  Η  Φ Ι   Σ Μ  Α 

Το σωματείο εργαζομένων  Ο.Τ.Α  Ν.  Πρέβεζας   κατά πλειοψηφία με απόφασή του στις 02-02-2012 κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. 
Πρέπει να σημάνει συναγερμός . Έχουμε πια αρκετή πείρα . 
Αφού τσάκισαν τους μισθούς και τις συντάξεις τώρα ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις , μέσω αξιολόγησης , νέων συγχωνεύσεων και κατάργησης οργανικών θέσεων . 
Προχωρούν στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που κατακτήθηκαν με αίμα. 
Οι άνεργοι ξεπέρασαν το ένα (1) εκατομμύριο. 

Η κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια είναι εκρηκτική. Κυριολεκτικά , αν δεν έχεις λεφτά θα πεθάνεις στην ψάθα. Αυτό είναι το νέο σύστημα Υγείας με τον ΕΟΠΥΥ. Ένα ελάχιστο επίπεδο παροχών και μετά ….. το χέρι στην τσέπη.

Αυτές τις μέρες που ετοιμάζονται να δώσουν συντριπτικό χτύπημα, είναι ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, δημόσιος-ιδιωτικός τομέας να ξεσηκωθούν. Να απαντήσουν ενιαία, όλοι οι κλάδοι μαζί και όχι καθένας μόνος του, στα σχέδια που τους θέλουν σύγχρονους σκλάβους.

Για τον λόγο αυτό, καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ να κλιμακώσει τους αγώνες ενάντια στα νέα μέτρα και την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, και ΛΑΟΣ και να συμμετέχει στην 24ωρη γενική, πανελλαδική πανεργατική Απεργία στις 09/ Φλεβάρη/2012. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να   καταδικάσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που βάζει πλάτη να περάσουν όλα τα αντεργατικά μέτρα, να οργανώσουν την αντεπίθεση τους στην πολιτική της Ε.Ε ,της εξουσίας του κεφαλαίου και τους πολιτικούς του υπηρέτες, με κεντρικό σύνθημα. ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ-ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ- ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ.

                      ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  
Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΣΑΡΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ                                             ΚΟΝΑΚΗΣ  ΘΩΜΑΣ