Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σήμερα μια γενιά ολόκληρη αποχαιρετά τον Κώστα


Σήμερα που οι πολιτικές δυνάμεις  του συστήματος  πανικόβλητες προσπαθούν να μανουβράρουν τις εξελίξεις για να σώσουν ένα σάπιο και βάρβαρο καθεστώς  που βυθίζει στο πόνο και στην εξαθλίωση εκατομμύρια  ανθρώπους αυτής της χώρας..
Σήμερα η γη της πατρίδας μας δέχεται ένα αληθινό παλικάρι.
Ένα αληθινό και σεμνό επαναστάτη
Τον Κώστα των αγώνων.
Τον Κώστα  της Ασυμβίβαστης Αριστεράς.
Τον Κώστα, ηγετική προσωπικότητα της αντιδικτατορικής πάλης.
Τον Κώστα της αντι ΕΦΕΕ.
Τον Κώστα που όταν οι αέρηδες του συμβιβασμού και της δυσφήμησης της Αριστεράς λυσσομανούσαν στη χώρα , όρθωσε το ανάστημά του, ανοίγοντας δρόμους πέρα από την ήττα. 
Τον Κώστα που έταξε τη ζωή του για το ψωμί, την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό του κόσμου της εργασίας. 
Τον Κώστα Τζιαντζή !
Γεννήθηκε στον Πύργο της Ηλείας το Σεπτέμβρη του 1948
Από δεκαοχτώ χρόνων εντάχθηκε στο αντιδικτατορικό κίνημα στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας όπου σπούδασε Νομικά. Συνελήφθη το 1968 από την Ασφάλεια. Το 1969 οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Στη διάρκεια της δικτατορίας ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της και ο βασικός συντελεστής στη δημιουργία της Αντι-ΕΦΕΕ. Στην εξέγερση του Πολυτεχνείου έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων από τη θέση του γραμματέα της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ.
Καταζητούμενος της χούντας από το Φεβρουάριο του 1974 πέρασε στην παρανομία μέχρι τη μεταπολίτευση.
Μετά την κατάρρευση της χούντας υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Στη δεκαετία του 90, αγωνίστηκε για να αποτραπεί η παγκόσμιας δυσφήμησης συγκυβέρνηση της Αριστεράς με τα αστικά κόμματα. Το 1989 αποχώρησε από το ΚΚΕ μαζί με άλλα 14 μέλη της ΚΕ για τη δημιουργία εν συνεχεία του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) στις γραμμές και στην Πολιτική Επιτροπή του οποίου “ανήκει” ως το τέλος της ζωής του.

Ελπίζουμε να προλάβουμε στο χρονικό διάστημα της δικής μας διαδρομής  να ανοίξουμε τα μονοπάτια που ονειρεύτηκε για το λαό μας.