Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ετοιμάζουν εναλλακτικά σενάρια για το τέλος ακινήτων


Μετά τη γενική κατακραυγή με τη φασιστικής έμπνευσης επιβολή του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τον άθλιο εκβιασμό της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μη καταβολής του..
Μετά τη σθεναρή σταση και τον αγώνα  ενάντια στα χαρατσια των λαϊκών συνελεύσεων σε πόλεις και γειτονιές αλλά και άλλων συλλογικοτήτων..
Καθώς έχουν αρχίσει να έρχονται δικαστικές αποφάσεις που σε πρώτη φάση απαγορεύουν στη ΔΕΗ να διακόπτει την ηλεκτροδότηση σε νοικοκυριά που έχουν ασκήσει  αγωγή ή δεν  έχουν να πληρώσουν..
Καθώς ένα  ικανό ποσοστό νοικοκυριών δεν ενέδωσε στους εκβιασμούς και δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του χαρατσιού..
Μετά τη στάση αρκετών Δήμων να σταθούν με το πλευρό των πολιτών τους που δεν εχουν ή  δεν θέλουν να καταβάλλουν το χαρατσι..
Το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και το οικονομικό του επιτελείο αναζητούν  φόρμουλα για να αποσυνδέσουν , για το 2012,  το χαράτσι από το λογαριασμό της ΔΕΗ και να το περάσουν σε μηνιαίες δόσεις μέσω της εφορίας.
Ένα περίπου ανάλογο  ελιγμό που έκαναν  και με το άλλο χαράτσι, την περιβόητη έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης του 2010,  που επειδή ένα  μεγάλο μέρος αναλογικά του πληθυσμού δεν το κατέβαλε ,αποφάσισαν την αντίστοιχη "εισφορά"του 2012 να την παρακρατούν σε δόσεις  από το μισθό των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Μόνο που το χαράτσι για  τα ακίνητα δεν μπορεί να περάσει  στις παρακρατήσεις των μισθών και έτσι φαίνεται ότι θα περάσει στις   οικονομικές εφορίες.
Βεβαίως ήδη ομολογούν ότι μια τέτοια απόφαση είναι …υψηλού ρίσκου , διότι με δεδομένη την οικονομική εξαθλίωση των νοικοκυριών,  ελάχιστοι είναι αυτοί που θα προσέλθουν στα γκισέ των ΔΟΥ, ειδικά  όταν θα λείπει η τρομοκρατία της διακοπής της ηλεκτροδότησης.