Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Πρόσθετα μέτρα 7 δισ. ευρώ στο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα!!!


                           Τo βαρέλι δεν έχει πάτο

                       «Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα».

       Αυτή δεν είναι η επωδός  και του νέου συγκυβερνητικού θιάσου;

Λοιπόν, δε φτάνει όσα  βιώσατε και βιώσαμε μέχρι σήμερα με τα αλλεπάλληλα κύματα περικοπών  σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις..
Δεν φτάνει η κατάργηση κάθε στοιχειώδους κοινωνικής  φοροαπαλλαγής για τους εργαζόμενους και τους πολίτες,  που σχεδιάζουν με τον προϋπολογισμό τους, μέσα  στο 2012..
Δεν φτάνει η τρομακτική μείωση δαπανών, που οδηγεί δομές και υπηρεσίες των συστημάτων Δημόσιας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας σε πλήρη κατάρρευση..
Δε φτάνουν τα χαράτσια, που επιβάλλονται το ένα πίσω από το άλλο με χρήση φασιστικού τύπου εκβιασμών απέναντι στους εργαζόμενους και στα λαϊκά νοικοκυριά..
Δεν φτάνει η μείωση της φορολόγησης για τις επιχειρήσεις και το κεφάλαιο..

Αν νομίζουμε ότι τελείωσε το πάρτι..
Πλανώμεθα  πλάνην  οικτράν!

Αντιγράφουμε κατά λέξη, μεταξύ άλλων, από  ένα σημερινό δημοσίευμα  από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΚΛΙΚ ΕΔΩ


"Μέτρα μείωσης των δαπανών και αύξηση των εσόδων κατά 7 δισ. ευρώ σωρευτικά από το 2013 έως και το 2015, θα πρέπει να ληφθούν για να επιτευχθούν οι στόχοι για τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος προβλέπει το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή προκειμένου να ψηφισθεί μαζί με τον προϋπολογισμό του 2012.

Στο πρόγραμμα εκτιμάται ότι για το 2012 τα μέτρα που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός θα αποδώσουν ένα πλεόνασμα 3,489 δισ. ευρώ που θα υπερβαίνει το στόχο που έχει τεθεί για τη μείωση του ελλείμματος στο 5,4% του ΑΕΠ ή στα 11,427 δισ. ευρώ. Συμπεριλαμβανομένου του πλεονάσματος αυτού για να εκπληρωθεί ο στόχος του 2013 για έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης στα 11,399 δισ. ευρώ θα πρέπει να ληφθούν μέτρα 1,767 δισ. ευρώ. Το 2014 για να επιτευχθεί ο στόχος για τον περιορισμό του ελλείμματος στα 6,385 δισ ευρώ θα απαιτηθούν επιπλέον μέτρα ύψους 3,187 δισ ευρώ, ενώ για να μειωθεί το έλλειμμα περαιτέρω στα 2,6 δισ ευρώ το 2015 θα απαιτηθούν το έτος αυτό περικοπές δαπανών και αυξήσεις εσόδων ύψους 2,069 δισ ευρώ. Το 2011 το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 9% του ΑΕΠ δηλαδή στα 19,683 δισ ευρώ".

Συνειδητοποιούμε τι σημαίνουν αυτά;

Και αυτά είναι τα στοιχεία που επισήμως αφήνουν να διαρρεύσουν και να δημοσιοποιηθούν!!

Και νέες μειώσεις της  κρατικής χρηματοδότησης των υπηρεσιών υγείας και παιδείας (χωρίς κανένα δισταγμό  και με πλήρη γνώση του τι λέμε , σας βεβαιώνουμε  ότι και σχολειά και πανεπιστήμια  και νοσοκομεία θα ΚΛΕΙΣΟΥΝ –ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ κανονικά και με το νόμο), νέες καρατομήσεις μισθών και συντάξεων, νέες φοροεπιδρομές και χαράτσια και όλα αυτά βεβαίως  ΑΝ ...πετυχαίνουν τους στόχους τους για «μείωση του ελλείμματος»!!!

Καλά, για επιχορηγήσεις ασφαλιστικών ταμείων… ούτε λόγος.

Και επειδή με τη γενική εξαθλίωση που επιβάλουν στον πληθυσμό και του απότοκου βαθέματος της οικονομικής ύφεσης, δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτε από αυτά  ..
         
Ετοιμαστείτε για νέο γύρο εκβιασμών, για νέα μνημόνια για να «πάρουμε την 76η δόση» κλπ κλπ

                     Τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη!

Γι αυτό, επειδή το βαρέλι αυτό δεν πρόκειται  να έχει πάτο, δεν έχουμε άλλη λύση παρά τη οργανωμένη αντίσταση και δράση για την πλήρη ανατροπή τους!
                                               ΤΩΡΑ!
Ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός  ούτε διορθώνεται ούτε μεταρρυθμίζεται..
                                         ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!