Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ποιος είναι ο ρόλος της κυβέρνησης Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ)


Επειδή πολλά ακούγονται ..

Την απορία (όχι εμείς δεν είχαμε απορίες) την έλυσε ο τραπεζίτης.ΚΛΙΚ ΕΔΩ

«Το κύριο έργο αυτής της κυβέρνησης, όπως συμφωνήθηκε κατά τη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη 10η Νοεμβρίου 2011, είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου, καθώς και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής η οποία συνδέεται με αυτές τις αποφάσεις. Η κυβέρνηση καλείται να εγγυηθεί την τήρηση των σχετικών δεσμεύσεων της χώρας».

«Πρώτη, προτεραιότητά μας αποτελεί η άμεση εκπλήρωση των προϋποθέσεων που οδηγούν στην έγκαιρη εκταμίευση της έκτης δόσης του αρχικού δανείου».

«Δεύτερη προτεραιότητα της νέας Κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση των συζητήσεων με την Τρόικα για το νέο πρόγραμμα, με βάση την πέμπτη αναθεώρηση του αρχικού προγράμματος που ολοκληρώθηκε πριν λίγες εβδομάδες. Μετά την υιοθέτηση του νέου αυτού προγράμματος θα καταρτιστεί η νέα δανειακή σύμβαση που θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους»

«Προτάσσεται, βεβαίως, η κατάθεση του σχεδίου του προϋπολογισμού του 2012, εντός της συνταγματικά προβλεπομένης προθεσμίας»

«Ο προϋπολογισμός του 2012 εντάσσεται στο προσαρμοσμένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, που είναι το θεμέλιο τόσο του υφιστάμενου, όσο και του νέου προγράμματος στήριξης».

Τι σημαίνουν όλα αυτά;
  • Υλοποίηση αποφάσεων 26ης Οκτωβρίου για την συντεταγμένη χρεοκοπία της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας
  • Υπογραφή της επαίσχυντης νέας δανειακής σύμβασης που μετατρέπει τη  χώρα σε προτεκτοράτο
  • Ψήφιση και υλοποίηση  του προϋπολογισμού του 2012  προσαρμοσμένου σε όλα τα ανωτέρω

Δηλαδή βάθεμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων και όλου του λαού.

Ο Παπαδήμος αναλαμβάνει, με τη στήριξη και ενεργό συμμετοχή της εγχώριας τρόικας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), να φέρει σε πέρας όλη τη «βρώμικη» δουλειά, που δεν μπορούσε (κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος)  να διεκπεραιώσει ένα μόνο κόμμα (ΠΑΣΟΚ) .