Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΕΒΕΖA-1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ-ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-10 πμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ (στη παραλία)_


                              ΠΕΜΠΤΗ 1η  ΔΕΚΕΜΒΡΗ
    10 π.μ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ (στη παραλία)
                                    
                                                 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
 •  γιατί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, μας επέβαλαν πραξικοπηματικά μια κυβέρνηση «οικονομικής χούντας». Μια κυβέρνηση μαύρου μετώπου με ακροδεξιούς και έναν τραπεζίτη να καταρτίζει τον προϋπολογισμό του 2012: προϋπολογισμός ληστείας, φτώχιας και εξαθλίωσης για τον εργαζόμενο, τον άνεργο και το φτωχό!
 •  γιατί η απεργία αυτή δεν είναι η ετήσια «εθιμοτυπική απεργία» που προκηρύσσεται, όταν ψηφίζεται ο προϋπολογισμός, όπως τη φαντάζονται οι γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Είναι και  για το προϋπολογισμό του 2012, τον προϋπολογισμό εφαρμογής της δανειακής σύμβασης. Είναι η πρώτη απεργία ενάντια στην κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου, που ήρθε να κάνει «τη βρόμικη δουλειά»: μειώσεις μισθών, εφεδρεία- απολύσεις στο Δημόσιο, μείωση επικουρικών συντάξεων, λεηλασία του εφάπαξ, ιδιωτικοποιήσεις παντού, περικοπή ακόμη μεγαλύτερη των κοινωνικών δαπανών…
 • γιατί μας λένε ότι «δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα», αν «αποδώσουν αυτά που έχουν ήδη πάρει». Δηλαδή, μας δουλεύουν! Τα μέτρα που ήδη έχει πάρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «πέτυχαν» να αυξήσουν το δημόσιο χρέος μέσα σε ένα χρόνο κατά 25 δις ευρώ! «Πέτυχαν»,  τη μείωση των μισθών και την εκτίναξη της ανεργίας στο 1.000.000!
 •  γιατί νέα μέτρα «δεν προβλέπονταν», αλλά για το 2013-2014 ήδη προωθούν επιπλέον μέτρα ύψους 7 δις ευρώ…!
 • γιατί μας εκβιάζουν για την 6η δόση ενώ είναι γνωστό ότι αυτή θα πάει στην εξυπηρέτηση του χρέους! Δηλαδή μας δανείζουν για να τα ξαναπάρουν στο πολλαπλάσιο!
 •  γιατί το «σκληρό ευρώ» για το οποίο μας ζητούν να θυσιαστούμε, και από τη ζώνη του οποίου αν φύγουμε μας απειλούν ότι μας περιμένει η «πλήρης καταστροφή», δεν είναι τίποτα άλλο από την επιβολή των συμφερόντων της σύγχρονης γερμανικής αυτοκρατορίας, των ευρωπαϊκών πολυεθνικών και τραπεζών και της ελληνικής ελίτ του κεφαλαίου για να βγουν από τη δομική κρίση του καπιταλισμού που αντιμετωπίζουν.
 •  γιατί την ίδια στιγμή τα αρπακτικά της Ε.Ε. και το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα είναι έτοιμα να διαλύσουν το ευρώ λόγω των αντιθέσεών τους ή είναι έτοιμα να μας πετάξουν έξω από αυτό αφού πρώτα μας ξεζουμίσουν και επιβάλουν τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας, ισοπεδώνοντας κάθε έννοια εργασιακού και δημοκρατικού δικαιώματος.
 • γιατί οι «χούντες» ακόμη και αυτού του τύπου ανατρέπονται στους δρόμους και όχι με εκλογές!
 • γιατί πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που εκφράστηκε πανελλαδικά με χιλιάδες εργαζόμενους και νέους, στην απεργία στις 19-20 Οκτώβρη και στις 28 Οκτώβρη κατά τη διάρκεια των παρελάσεων, ενάντια στην  απογοήτευση και τη μοιρολατρία που προσπαθούν να επιβάλλουν στο λαό.
 •  γιατί μπορούμε να νικήσουμε! Οι εργαζόμενοι μπορούν να κερδίσουν το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή με αξιοπρέπεια!  Αυτό το αποδεικνύει περίτρανα το κίνημα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ που έχει πάρει τις διαστάσεις πολιτικής ανυπακοής, οι καταλήψεις στα γραφεία της  ΔΕΗ και οι απεργίες διαρκείας σε διάφορους χώρους δουλειάς με αποκορύφωμα την ηρωική απεργία των εργατών της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ.
 •  γιατί ΤΩΡΑ πρέπει να μπει το ζήτημα της ανατροπής της κυβέρνησης των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της διαγραφής του χρέους, της εθνικοποίησης των τραπεζών, της εξόδου από το ευρώ, την παραγωγική ανασυγκρότηση για να παράγουμε με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες. Να πάρουμε το πλούτο στα χέρια μας , με το πέρασμα των μέσων παραγωγής και των στρατηγικών επιχειρήσεων στα χέρια των εργαζομένων με την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση –διάλυση της Ε.Ε πριν μας πετάξουν έξω με τους δικούς τους όρους εξαθλίωσης της ζωής μας.

                              ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ
              ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ- ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα