Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συνέλευσης Πολιτών Πρέβεζας για το "Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών"


                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    21 Νοεμβρίου 2011
    
    
    Στο δημοτικό συμβούλιο (Δ.Σ.) Πρέβεζας την περασμένη Τετάρτη  16/11/11 ανακοινώθηκε επίσημα και ομόφωνα η συμφωνία όλων των τοπικών αρχόντων με τις προτάσεις της ανοιχτής λαϊκής συνέλευσης πολιτών της Πρέβεζας ενάντια στην οριζόντια εφαρμογή του έκτακτου, δυσβάστακτου και αντισυνταγματικού, ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Ε).
    Επιπρόσθετα αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή αλληλεγγύης, αποτελούμενη από δημοτικούς συμβούλους, μέλη της λαϊκής συνέλευσης και εθελοντές και υπάλληλους του δήμου. Στην επιτροπή αυτή θα προσκληθεί να συμμετέχει και εκπρόσωπος του δικηγορικού συλλόγου Πρέβεζας. Σκοπός της επιτροπής θα είναι η ενημέρωση, η νομική συμβουλή αλλά και η άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε οποιονδήποτε κάτοικο της περιοχής. Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ακόμη να αποστείλει επιστολή στο παράρτημα ΔΕΗ της πόλης, τασσόμενη κατά της εκβιαστικής και κατάφορα άδικης μορφής του χαρατσιού.
    Ιδιαίτερη σημασία έχει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δ.Σ. για το Ε.Ε.Τ.Η.Ε.,  στην αίθουσα και έξω από αυτήν παρευρέθηκαν αρκετές δεκάδες συμπολίτες και συμπολίτισσες κάθε ηλικίας, βαλαντίου και ιδεολογίας. Επειδή το αποτέλεσμα τέτοιων πρωτοβουλιών φανερώνεται στην πράξη και επειδή κανείς δεν πρέπει να μένει ανενημέρωτος, η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση πολιτών καλεί κάθε κάτοικο της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας να συμμετέχει στη συνδιαμόρφωση των μελλοντικών μας δράσεων αυτή την Τετάρτη 23/11/11 στις 19.30 στη  Θεοφάνειο αίθουσα (είσοδος από τη μεριά της Εθν. Τράπεζας).
    
              Δε χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε, 
                           παραμένουμε ενωμένοι 
                                γι αυτό και
               δεν φοβόμαστε τους εκβιασμούς τους.
    

             ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ