Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Αντίσταση, Ανυπακοή, Εξέγερση και Αλληλεγγύη παντού ΤΩΡΑ!


ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ –ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Αυτό που λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας δεν είναι απλά εξαθλίωση .
Δεν είναι απλά ανθρωπιστική κρίση.
Πρόκειται για μεθοδευμένη γενοκτονία ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού,  το οποίο αυξάνει και θα αυξάνει  εκθετικά, από το μαύρο μέτωπο  ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ -ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, υπό τους παιάνες της τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ)
Πρόκειται  για μεθοδευμένο έγκλημα από μια χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα
Δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά
Απλά παρουσιάζουμε ορισμένους συνδέσμους για να πάρετε μια ιδέα
ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Και ένα δημοσίευμα από το σημερινό φύλλο της εφημερίδας "ΠΡΙΝ" 


Επιστροφή στις ξυλόσομπες 

 Του Μάκη Γεωργιάδη

Η βαθιά και παρατεταμένη νύχτα του μνημονίου αναμένεται και παγερή
Με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να αγγίζει πλέον το ένα ευρώ ανά λίτρο, ο χειμώνας  λαμβάνει εφιαλτικά χαρακτηριστικά για τα εκατομμύρια των ανέργων, των φτωχών, των χαμηλοσυνταξιούχων .
Ιδιαιτέρως στα αστικά κέντρα  τίθεται πλέον υπό αίρεση ακόμη και το στοιχειώδες δικαίωμα σε ένα ζεστό σπίτι .
Οι πολυκατοικίες αδυνατούν να προμηθευτούν επαρκείς ποσότητες  πετρελαίου.
Άλλωστε, στις γειτονιές  του κέντρου της Αθήνας, των δυτικών συνοικιών, αλλά και σε πολλά νότια προάστια καθώς και στις γειτονιές του Πειραιά οι μετανάστες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι αλλά και όσοι ακόμη εργάζονται, οδηγούνται μέρα με την ημέρα στην εξαθλίωση.
Περίπου οι μισές πολυκατοικίες σε κάθε περιοχή αποφασίζουν να μη βάλουν καθόλου πετρέλαιο, καθώς οι ένοικοι των περισσότερων διαμερισμάτων αδυνατούν να πληρώσουν το ποσό που θα αντιστοιχεί στα κοινόχρηστα. Τόσο οι διαχειριστές όσο και οι εταιρίες διαχείρισης κοινοχρήστων αδυνατούν να βρουν λύσεις, καθώς οι περικοπές κάθε νοικοκυριού ξεκινούν πια από τη θέρμανση η οποία καθίσταται είδος πολυτελείας.
Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο στις πολυκατοικίες όπου τα διαμερίσματα δεν διαθέτουν αυτονομία  στο σύστημα κεντρικής θέρμανσης. Χαρακτηριστικό που επικρατεί στις παλιές οικοδομές. 
Τα ίδια συμβαίνουν και με το φυσικό αέριο, το οποίο είναι μεν φθηνότερο από το πετρέλαιο κατά περίπου 30% , ωστόσο λόγω της καταβαράθρωσης των εισοδημάτων, φαντάζει εξίσου τσουχτερό.
Η κατάσταση αυτή αποτυπώνεται στα στοιχεία της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής τόσο για το νομό όσο και συγκεντρωτικά για τη χώρα.
Σε σύγκριση με τον πρώτο μήνα διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης του 2010 , η πτώση των παραγγελιών στην Αττική αγγίζει το 50 %.
Σε όλη τη χώρα η πτώση κυμαίνεται μεταξύ 40% και 75%  .
Δραματική μείωση  της ζήτησης παρατηρείται  και στη Βόρεια Ελλάδα , όπου ειδικά στη Δυτική Μακεδονία ο υδράργυρος  έχει κατρακυλήσει κάτω από μηδέν και στα ορεινά οι χιονοπτώσεις  είναι στην ημερήσια διάταξη.
Η διέξοδος αναζητείται στα φορητά θερμαντικά σώματα, στις θερμάστρες και στις σόμπες υγραερίου, ακόμη και στις ξυλόσομπες. Στις δε παραγγελίες  καυσόξυλων παρατηρείται αύξηση κατά 50% σε σχέση με πέρυσι , γεγονός που οδηγεί ακόμη και μεγαλουπόλεις όπως η Θεσσαλονίκη να αναδίδουν οσμή καμένου ξύλου από τις ξυλόσομπες και τα τζάκια. παραπέμποντας σε ατμόσφαιρα άλλων δεκαετιών, η οποία ωστόσο μαυρίζει ακόμη περισσότερο το ήδη μουντό και αποπνικτικό περιβάλλον.
Αν κάτι αποτυπώνεται θετικά στην όλη κατάσταση, αυτό είναι ότι εκτός από κάποιες περιπτώσεις αλτρουισμού-όπου όσοι έχουν ακόμη δυνατότητα, συνεισφέρουν κάτι παραπάνω προκειμένου να θερμανθούν όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας-είναι και η διάθεση αντίστασης και αυτοοργάνωσης.
Όπως σε πολυκατοικία 80 διαμερισμάτων στο Γαλάτσι , όπου αποφασίστηκε  μεν να μην αγοραστεί πετρέλαιο, αλλά ταυτόχρονα  να περιφρουρηθούν οι παροχές ρεύματος και να μην κοπεί σε καμία οικογένεια το ηλεκτρικό, το οποίο έχει απομείνει ως η μοναδική εναλλακτική επιλογή για θέρμανση σε ικανοποιητικό βαθμό