Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

"Αν είμαστε συνεπείς, δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα" (;;;)


Είχαμε σε χθεσινό δημοσίευμα  (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) αναφέρει για τη  νέα σφαγή που έρχεται με την  επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής  Στρατηγικής, το οποίο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί  από τη Βουλή μαζί με τον προϋπολογισμό του 2012.

Ο Β. Βενιζέλος στη προσπάθεια να αποκρύψει από τους πολίτες  τα ...επερχόμενα και ισχυριζόμενος ότι  "Αν είμαστε συνεπείς, δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα", ανέφερε μεταξύ άλλων: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

«Για το 2011 και το 2012 έχουν νομοθετηθεί όλα τα μέτρα, αρκεί εμείς να είμαστε συνεπείς, οργανωμένοι και δίκαιοι. Μπορούμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά, βοηθώντας ταυτόχρονα όλους αυτούς που έχουν ανάγκη, διορθώνοντας αδικίες, στηρίζοντας όσους πραγματικά δεν έχουν εισόδημα.

Για τα επόμενα χρόνια -το 2013, το 2014, το 2015- ούτως ή άλλως, τα μέτρα που απαιτούνται είναι ελάχιστα» !!!

Πάμε να δούμε τώρα αυτά τα ελάχιστα…ας πούμε για το χώρο μας , για τα νοσοκομεία..

Από τους πίνακες που δημοσίευσε το Υπουργείο Οικονομικών: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πάμε στον πίνακα 5, που αφορά το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο του κοινωνικού προϋπολογισμού  .



Μελετήστε προσεκτικά τον πίνακα και ιδιαίτερα το τμήμα  που αναφέρεται  για τα νοσοκομεία, τα οποίο το  έχουμε περιβάλει με κόκκινο πλαίσιο.


Τι βλέπουμε ;

Πρώτον,  ότι τα έσοδα των νοσοκομείων, τόσο από Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, όσο και  από μεταβιβάσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, προβλέπεται τα προσεχή χρόνια  να μειωθούν  δραματικά!!!
Ενώ το προϋπολογιζόμενο κονδύλι ιδίων εσόδων αυξάνεται ελάχιστα και βέβαια αυτή η αύξηση απέχει παρασάγγας από το να  αντισταθμίσει  τις  μεγάλες απώλειες των εσόδων των νοσοκομείων από την κάθετη μείωση των μεταβιβάσεων.

Και πώς τότε υπολογίζουν να  ισοσκελίσουν το προϋπολογισμό όλα αυτά τα έτη;

Μειώνοντας  δραματικά τις δαπάνες για φαρμακευτικό και λοιπό υγειονομικό υλικό, μειώνοντας δραματικά (σχεδόν το μισό) τις λοιπές λειτουργικές δαπάνες!!!


Αν λοιπόν οι γιατροί και οι νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες υγείας αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα ελλείψεων φαρμάκων και υγειονομικού υλικού τα τελευταία  χρόνια , ας αναλογιστούν τώρα τι τους περιμένει…

Πέρα από τις ελλείψεις..
Τα «κινέζικα» και οι «μαϊμούδες» που θα μας παρέχουν από τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες τους θα πάνε σύννεφο!

Τελικό συμπέρασμα:

Τα αμέσως προσεχή χρόνια γιατρός δημόσιου νοσοκομείου που θα  καταφέρνει να βρίσκει και να χρησιμοποιεί το φάρμακο που εκτιμά ότι χρειάζεται ο ασθενής που θεραπεύει, θα είναι δακτυλοδεικτούμενος και θα περιβάλλεται με την τιμή και δόξα ...100  πρωτότυπων  ερευνητικών επιστημονικών εργασιών δημοσιευμένων  σε επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίου κύρους !

Νοσηλεύτρια, που θα καταφέρνει να βρει γάζες και επιδεσμικό υλικό για αλλαγή τραύματος , αυτομάτως θα... θέτει υποψηφιότητα για Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και θα αποτελεί το μήλον της έριδος των κλινικών για τη θέση Προϊσταμένης τους!

Για το τι θα υποστούν οι ασθενείς και η τσέπη τους ...ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ!!!