Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Χορταίνει ο λύκος με τα κράνα ;



    Δεν υπάρχει τίποτα που να αποθαρρύνει τους ανθρώπους περισσότερα από την ειλικρίνεια .  (Χ. Μάνκελ -Ματωμένα Ίχνη)

                         Της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

 Αυτό το θηλαστικό  της  τάξης των Σαρκοφάγων (Carnivora) έχει  κοινή καταγωγή με τον σκύλο  το Canis lupus familiaris  και θεωρείται πρόγονος όλων των ειδών σκύλων που υπάρχουν σήμερα. Κάποτε   τον  έβρισκες  παντού , στην Βόρεια Αμερική, την Ευρασία και την Μέση Ανατολή  αλλά σήμερα λιγόστεψε  πάρα πολύ αφού καταστράφηκαν οι τόποι διαβίωσης  του. Ο μεγαλύτερος εχθρός του  λύκου ήταν και παραμένει ο άνθρωπος, που ενώ το κρέας του λύκου δεν τρώγεται, τον κυνήγησε αλύπητα.
 Όταν ο λύκος πεινάσει θα αναγκαστεί να ανέβει στο βουνό αλλά εκεί το μόνο που βρίσκει είναι λίγα  κόκκινα κράνα που ναι μεν έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C  αλλά δεν φτάνουν για να χορτάσει.
 Σήμερα ο κόσμος μας έκανε αλματώδη βήματα ανάπτυξης και προόδου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς οι άνθρωποι ζούμε καλύτερα . Άλλαξε πολύ έγινε άγριος παρότι δεν υπάρχουν πια πολλοί λύκοι. Τα δάση μας έγιναν  πολυκατοικίες και αγροκτήματα και οι λύκοι ανεβήκανε πιο ψηλά. Μερικοί συνάνθρωποι μας μεταμορφώθηκαν ή μεταλλάχτηκαν σε λύκους. Οι καινούργιοι λύκοι ,που δεν έχουν την μορφή και το σώμα των ζώων, αλλά στο μυαλό και στην ψυχή ,είναι λύκοι είναι οι τραπεζικοί και οι χρηματιστές . Κατακτούνε την εξουσία και καταδυναστεύουνε τους λαούς. Με βάση το κέρδος και την εξουσία αποφασίζουν  και διατάζουν  και κανείς δεν τους αντιστέκεται. Δεν είναι πραγματικός πόλεμος, αφού τα όπλα που χρησιμοποιούνται είναι  τα λεφτά ,οι τόκοι και οι δόσεις αλλά προκαλούν την φτώχεια, την μιζέρια ,την ακρίβεια και τον αφανισμό των λαών. Δεν είναι τυχαίο ότι  οι πολιτικοί  ηγέτες μερικών χωρών παραμερίζουν την θέση τους  και περιμένουν στην γωνία αφήνοντας την θέση ελεύθεροι σε τραπεζικούς ηγέτες. Κάποιοι ανίκανοι πολιτικοί άνοιξαν τις πόρτες για να μπούνε οι τραπεζικοί. Ο Παπαδήμος, ο Μόντι  της Ιταλίας και ο Ντράγκι  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνδέονται με γνωριμία χρόνων. Ανήκαν στο «διευθυντήριο» της Goldman Sacks στην Ευρώπη ή αλλιώς στην «κυβέρνησης Sacks», καθώς η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε φτιάξει ένα μοναδικό δίκτυο επιρροής στη «Γηραιά Ήπειρο», αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Monde. Σήμερα αυτοί οι άνθρωποι καθορίζουν την οικονομική πορεία  της Ευρώπης ,ορίζουν  τις τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων  και βάζουν τις βάσεις για επικυριαρχία σε εκατομμύρια άλλους σε όλο τον πλανήτη.
   Η αλήθεια πονάει και στην δική μας  περίπτωση  μας ενοχλεί διπλάσια. Χωρίς να φταίμε ,επειδή μερικοί τραπεζικοί(ένας από αυτούς είναι ο Παπαδήμος που μαγείρεψε μαζί με τον Σημίτη την είσοδο μας στο ευρώ )μας οδήγησαν στην κρίση  . Δεν είμαστε οι μόνοι αλλά  δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές λύσεις. Ο πεινασμένος λύκος είναι το Δ.Ν.Τ. και τα κράνα ,τα λίγα και τα ζουμερά είναι οι χώρες της Ευρώπης  όπως η Ελλάδα μας, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία που βρίσκονται σε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια .Ενώ χρωστάνε τόσα αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρωστούμενα , βυθίζονται όλο και περισσότερα στη ύφεση και τα χρέη. Πως να χορτάσει ο  λύκος με τα ψίχουλα όταν είναι έτοιμος να κατασπαράξει  ολόκληρη την γη;