Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Παραλαβή παράδοση ή αλλιώς το παιχνίδι της παραπληροφόρησης


  Της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

 Η νέα κυβέρνηση, εθνικής ενότητας και ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ συναίνεσης , με τον εντολοδόχο τεχνοκράτη πρωθυπουργό αρχίζει αμέσως δράση. Υπηρεσιακός και γνώστης των τραπεζικών παιχνιδιών ο καινούργιος πρωθυπουργός προκαλεί πολλά σχόλια εντός και εκτός χώρας μας.
Θα εφαρμοστούν όλα όσα συμφωνήθηκαν και με ποιές θυσίες του λαού;
Εδώ και εφτά ημέρες η Ελλάδα ζει μία απίστευτα χαοτική κατάσταση στην οποία μεγάλο ρόλο, στην παραπληροφόρηση, έπαιξαν τα Μ.Μ.Ε. Κυρίως τα ιδιωτικά και τα κρατικά κανάλια μας. Οι «έγκυρες» πηγές τροφοδοτούσανε καθημερινά τον λαό, μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα, με ονόματα και ιστορίες πέρα από κάθε φαντασία. Η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλει την διασταύρωση των πληροφοριών πριν να ειπωθούν δημόσια ,αλλά στην δική μας περίπτωση οι ώρες γεμίζανε με αερολογίες και θεωρίες. Τα έκτακτα δελτία ενημέρωσης που περιέγραφαν πότε άλλαξε θέση ο πισινός του τάδε κυβερνητικού και πότε έκατσε να πάρει το κολατσιό του, περισσότερο γελοιοποίησαν την δημοσιογραφία παρά την δοξάσανε. 
Η νέα κυβέρνηση δεν μας αφήνει περιθώρια χαλάρωσης. Τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα και χειρότερα θα εφαρμοστούν για την οικονομική μας σταθερότητα. Η παραλαβή και η παράδοση στα διάφορα υπουργεία θυμίζουν συναλλαγές σε μπακάλικο. Μιλάμε για προϊόντα  και αντικείμενα ή για εφαρμογή νόμων; 
Το γαϊτανάκι ονομάτων των υποψηφίων, με τις διαμάχες για την λίστα, στήθηκαν κατά τη δική μου γνώμη, σκόπιμα για να αποσπάσουν την προσοχή του λαού. 
Έτσι δεν υπήρχε αντίδραση στην κατάφωρη πίεση των « λογαριασμών». Όσο ήμασταν ακυβέρνητοι οι τιμές του πετρελαίου πήραν την ανιούσα, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ήρθαν και πήγανε και η ακρίβεια συνεχίστηκε σε όλα τα επίπεδα για να λυγήσουνε το ήδη εύθραυστο οικονομικό επίπεδο πολλών νοικοκυριών. Τίποτα δεν άλλαξε σε ότι αφορά στην ανεργία.900.000 συμπολίτες μας είναι άνεργοι και ακόμα δεν μπήκαμε στο χειμώνα.
Οι σαμπάνιες που ανοίξανε προς τιμή του καινούργιου πρωθυπουργού δεν γελάνε κανέναν. Οι μόνοι που χαίρονται είναι οι ξένοι «φίλοι» μας που έτσι σιγουρεύουνε την έκτη δόση και ξέρουν ότι θα πληρωθούν μόνο με τα λεφτά του λαού. 
Ο καινούργιος πρωθυπουργός,που δηλώνει ότι δεν είναι πολιτικός, έχει καλές περγαμηνές και ξέρει καλά το αντικείμενο αφού είναι αυτός που μαζί με τον κύριο Σημίτη μας βάλανε σε μπελάδες. Ως μη πολιτικός τον ενδιαφέρουν μόνο τα χρονοδιαγράμματα και το χρήμα και όχι η στυγνή εφαρμογή και οι θυσίες του λαού. 
Τα επιτελεία των τριών κομμάτων θα δώσουν τα ονόματα κρατώντας ,στην εφεδρεία ,τους άσσους για τις εκλογές που θα γίνουνε , κάποτε το 2012.Την νύφη θα πληρώσουμε εμείς , οι ταλαιπωρημένοι μικρομεσαίοι και προβληματικοί κάτοικοι αυτής της χώρας.