Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Μηνύματα..




Καθίσταται σιγά σιγά κοινή αντίληψη ότι η επιλογή στη θέση του πρωθυπουργού, από τα κόμματα που απαρτίζουν το σκληρό πυρήνα του αστικού μπλοκ , του  τραπεζίτη Λ. Παπαδήμου μόνο τυχαία δεν ήταν.
Φαίνεται ότι μια τέτοια επιλογή αποτελεί και ένα «πείραμα» που αν «πετύχει» θα γενικευτεί και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης και της ΕΕ.
Πιθανά δηλαδή αποτελεί μια καθοριστική στροφή του κεφαλαίου στο τρόπο διακυβέρνησης των χωρών σε καιρό βαθειάς και παρατεταμένης  καπιταλιστικής κρίση της εποχής μας.
Στο άλλοτε γνωστό  σύνθημα των μπολσεβίκων στη Ρωσία του 1917 τις παραμονές της Οκτωβριανής  επανάστασης «Όλη η εξουσία στα Σοβιέτ»  , στο επίκαιρο σύνθημα και στην ανάγκη των καιρών μας : «Όλη η εξουσία στο Λαό» , το ευρωπαϊκό κεφάλαιο απαντά, στις σημερινές συνθήκες, με το σύνθημα- που το κάνει και πράξη- «Όλη η εξουσία στις τράπεζες».
Σε προηγούμενο δημοσίευμά  μας,  στις 7 Νοέμβρη,( ΚΛΙΚ ΕΔΩ) τονίζαμε  ανάμεσα στα άλλα τις αμφιβολίες μας, αν αυτή θα είναι μια μεταβατική κυβέρνηση και αν τελικά προτίθενται να  οδηγήσουν σύντομα τη χώρα σε εκλογές.

Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις ..


Προσέξετε ιδιαίτερα πώς  ο Παντελής Καψής σήμερα στο «Βήμα» δίνει τίτλο και πώς  κλείνει ένα ιδιαίτερα σημαντικό άρθρο   τoυ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ):

«Στη νέα του θέση με άλλα λόγια, εκτός από επιτυχημένος τεχνοκράτης ο κ. Παπαδήμος θα πρέπει να αποδειχθεί και αποτελεσματικός πολιτικός. Αν πετύχει, και κυρίως αν καταφέρει να εκτονώσει την κοινωνική ένταση, δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να μην εξαντλήσει την τετραετία»!

Τα σενάριο που έχουν ετοιμάσει μάλλον δεν το έχουμε δει όλο.

Από δω  και πέρα  ό,τι και να ψηφίζεις στις εκλογές, όποτε και αν τις κάνουν…
τραπεζίτη πρωθυπουργό θα έχεις!
Καθαρά πράγματα..
Σαν κρύσταλλο!
Original όχι imitation!

Και η Αριστερά;
Μέχρι στιγμής, αντι  να πάρει άμεσα ενωτικές πρωτοβουλίες δράσης και ξεσηκωμού του λαού, μοιάζει πελαγωμένη.. 
χαμένη..
Για την ακρίβεια  φαίνεται σαν  χεσμένη ( με το συμπάθιο) !
Παρακολουθεί  το χορόδραμα των αστικών επιτελείων και απαντά με ανακοινώσεις και εκτιμήσεις..

Και όμως τώρα παρά  ποτέ είναι ή ώρα των δρόμων,  η ώρα του λαού!