Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Οι γενναίοι του Μπρανκαλεόνε


Το δημοψήφισμα  φαίνεται τελικά ότι θα γίνει  ο  πολιτικός τάφος του Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Να δούμε αν θα προλάβει καν να το διενεργήσει..
Και με τι ερώτημα;

και πότε θα προλάβει να μάθει ο κόσμος τι ακριβώς λέει η  δανειακή σύμβαση;

"Μέσες άκρες τις βασικές κατευθύνσεις θα τις ξερουμε" λέει χωρίς  ιχνος ντροπής ο Καστανίδης !
Τι θα πεi ωρέ "μέσες άκρες";
Όσα  δηλαδη  θα θέλετε εσείς να μάθουν οι πολίτες!
Και τα υπόλοιπα;
Τα ψιλά γράμματα;
Επτασφραγιστο μυστικό !!!

Και με τι εκβιασμό;
Ψηφίστε ΝΑΙ γιατί αλλιώς δεν παίρνουμε την 6η δόση;
Ψηφίστε ΝΑΙ γιατί αλλιώς χρεοκοπούμε;
Ψηφίστε μέσα η έξω από την Ευρώπη;
 ..
Ή θα γυρίσει και θα πει  ότι  «άκυρο το δημοψήφισμα», όπως έκανε και με την παραίτηση του για ένα απόγευμα… πριν μερικούς μήνες;

Και όλος ο τζερτζελές θα έχει γίνει  για να πάρει ακόμα μια φορά μια ψήφο εμπιστοσύνης από τους ...γενναίους του Μπρανκαλεόνε..


Τώρα αρχίζει το παιχνίδι…

ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ..
και μεταξύ αλλήλων.. 

και σε βάρος του Ελληνικού λαού

Από το "Βήμα"

ΔΝΤ: Η έκτη δόση «δεν θα εκταμιευτεί» πριν το δημοψήφισμα
Ευρωπαϊκές πηγές του πρακτορείου υποστηρίζουν πως και η Ευρωζώνη συντάσσεται με τη γραμμή του ΔΝΤ

Η έκτη δόση «πιθανότατα δεν θα εκταμιευτεί» πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, φέρονται να δηλώνουν ανώνυμες πηγές από το ΔΝΤ και από την Ευρωζώνη στο Reuters.

Το Ταμείο και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται έντονα προβληματισμένες από την προαναγγελία του δημοψηφίσματος, ενώ ο Γ.Παπανδρέου συναντάται με την Κριστίν Λαγκάρντ και τις ευρωπαϊκές ηγεσίες στις Κάννες.

Οι Βρυξέλλες έχουν ήδη εγκρίνει τη συνεισφορά τους στην έκτη δόση, ενώ το ΔΝΤ θα αποφάσιζε επί του θέματος τις επόμενες ημέρες.

«Το Συμβούλιο [του ΔΝΤ] δεν θα ήθελε να δώσει χρήματα στην Ελλάδα και μετά να αναρωτιέται τι θα συμβεί» ανέφερε αξιωματούχος του Ταμείου στο Reuters, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το συμβούλιο χρειάζεται να αισθάνεται ασφάλεια πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, κάτι που αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να δώσει ο Γ.Παπανδρέου».

Ευρωπαϊκές πηγές του πρακτορείου υποστηρίζουν πως και η Ευρωζώνη συντάσσεται με τη γραμμή του ΔΝΤ: «Όσο γρηγορότερα η Ελλάδα διεξάγει το δημοψήφισμα τόσο νωρίτερα θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση» ανέφερε πηγή στο Reuters, τονίζοντας πως «προς το παρόν, δεν πρόκειται να εκταμιευτεί».

Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα, ΕΕ και ΔΝΤ αναμένουν να ξεκαθαρίσει η εικόνα τις επόμενες ημέρες στη Σύνοδο Κορυφής της G-20 στις Κάννες, ώστε να λάβουν τις αποφάσεις τους.

Επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό έχει στείλει, σύμφωνα με πληροφορίες η Κριστίν Λαγκάρντ λέγοντας ότι η δανειακή σύμβαση δεν μπορεί να τεθεί στο δημοψήφισμα.

Το δημοσίευμα του Reuters ΕΔΩ

Τι ωραίος κόσμος που  είναι ο καπιταλισμός!
Όμορφος κόσμος , ηθικός, αγγελικά πλασμένος! 
Τι ωραίος κόσμος που είναι αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη, στο  όνομα των οποίων ομνύουν πλείστα τμήματα του πολιτικού προσωπικού της χώρας! 
Τι ωραία κυβέρνηση που έχουμε!

Και να σκεφτεί κανείς ότι τούτη την ώρα παίζουν πόκερ με τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων , ρίχνουν σε ζαριές  το μέλλον των παιδιών μας.
Τόσοι θα πεθάνουν απο πείνα, τόσοι από αρρώστιες , τόσοι δεν θα έχουν καθόλου να φάνε , τόσοι θα έχουν να φάνε αλλά μονο ψωμί, τόσοι θα έχουν στην οικογενειά τους μόνο ένα εργαζόμενο, τόσοι δεν θα έχουν στην οικογένεια τους  ούτε έναν  εργαζόμενο , τόσοι θα σπουδάσουν  και τόσοι δεν θα σπουδάσουν, τόσοι ..τόσοι ..τόσοι..


Γι αυτο σας λέμε βρε παιδιά: Φωτιά και τσεκούρι!