Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

...του Γιωργάκη μαγαζί!


Δήλωση - του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου μετά τη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ


Τα συνδικάτα κλείνουν τα αυτιά τους σε όλους τους μετέχοντες στο πολιτικό παιχνίδι κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους που θέλουν να εντάξουν τους εργαζόμενους στις δικές τους λογικές.
Οργανώνουν τους αγώνες τους και γι’ αυτό εξουσιοδότησαν την εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις ,για συλλαλητήρια και άλλες μορφές αγώνων στη βάση των δικών τους αποκλειστικά συμφερόντων. Των συμφερόντων που συγκρούονται με την απαράδεκτη ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική ,τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί και με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε και το οποίο έχει επαχθέστατες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους και ειδικότερα για τις ΣΣΕ.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Έχουν καθοριστεί οι ημερομηνίες απεργιών;
Αυτές θα τις καθορίσει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ με βάσει και τις πολιτικές εξελίξεις γιατί όπως αντιλαμβάνεστε η χώρα από πολιτική άποψη είναι στην κόψη του ξυραφιού.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝΕ, δε θέλει και ιδιαίτερη  συνδικαλιστική ειδίκευση για να αντιληφθείς τι εννοεί  ο εργατοπατέρας.

Τα συνδικάτα πρέπει να έχουν άποψη για την κυβέρνηση;
Προφανώς αφού  αυτή με τη πολιτική της καθορίζει την ποιότητα ζωής των εργαζομενων , τις εργασιακές τους σχέσεις, το  αν οι εργαζομενοι θα έχουν αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις , αν θα έχουν ποιοτικές και πλήρεις ασφαλιστικές παροχές, αν  θα έχουν τελικά εργασία κλπ κλπ
Οταν λοιπόν σήμερα μια κυβέρνηση τους τα στερεί  όλα αυτά ή τους τα συρρικνώνει στο μέγιστο βαθμό με νόμους που ψηφίζει στη βουλή,  δεν πρέπει οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα  να συγκρουστούν άγρια με αυτήν;
Όταν σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ζητά την απομάκρυνση -ανατροπή  του Παπανδρέου και της κυβέρνησής του και ανατροπή της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής, τα συνδικάτα δεν πρέπει να υιοθετήσουν ανάλογα αιτήματα;
Αφου λοιπόν "τα συνδικάτα κλείνουν τα αυτιά τους σε όλους τους μετέχοντες στο πολιτικό παιχνίδι  και οργανώνουν τις κινητοποιήσεις τους μόνο στη βάση των δικών τους συμφερόντων", γιατί ο εργατοπατέρας Παναγόπουλος και η ηγεσία της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με αυτή της ΑΔΕΔΥ  δεν οργανώνουν  τώρα μια   γενική πολιτική απεργία στη "βάση των συμφερόντων των συνδικάτων";

Μα πολύ απλά λέει ο Παναγόπουλος: "γιατί η χώρα είναι  στην κόψη του ξυραφιού". Μόνο που όταν ο Παναγόπουλος αναφέρει τη λέξη "χώρα" , εννοεί την κυβέρνηση του Παπανδρέου  και του ΠΑΣΟΚ του οποίου είναι  και στέλεχος! 

Με λίγα λόγια τώρα που τα πράγματα είναι στριμώκολα για το σύστημα  και ιδιαίτερα  για την κυβέρνηση  του ΠΑΣΟΚ, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ σημαίνει σιωπητήριο και βάζει πλάτη για να στηρίξει την κυβέρνηση και το σύστημα !

Οταν έχεις τέτοιους συνδικαλιστικούς  εκπροσώπους,  τι τα θέλεις τα αφεντικά;

Όσο οι εργαζόμενοι δίνουν το δικαίωμα σε τέτοιους τύπους να  εκπροσωπούν την τάξη τους  , θα τρώνε τη μια σφαλιάρα πίσω από την άλλη ή θα χάνουν τη  μια ευκαιρία πίσω από την άλλη.
Είναι άμεση αναγκη στην παρούσα συγκυρία ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ  να παραμεριστεί στην πράξη, να απομονωθεί, να εκμηδενιστεί η επίδραση του στο κίνημα. Να χάσει τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Τώρα οι εργαζόμενοι μεσα από γενικές συνελεύσεις των σωματείων  να βάλουν το ζήτημα της γενικής πολιτικής απεργίας  διαρκείας και να ασκήσουν τη μέγιστη πίεση αναγκάζοντας και τις συνδικαλιστικές  γραφειοκρατίες να συρθούν σε αυτή