Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ

Αθήνα, 5/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Την Παρασκευή 4 Οκτώβρη μετά από πρωτοβουλία των Σωματείων Εργαζομένων Ευαγγελισμού και Πολυκλινικής, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου με θέμα την επιδείνωση των όρων παροχής υπηρεσιών υγείας μετά και το κλείσιμο 13 νοσοκομείων (ΙΚΑ & ΕΣΥ) σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς και την απαράδεκτη θέση σε αδράνεια – διαθεσιμότητα 1.665 συναδέλφων υγειονομικών την ίδια ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν από την εγκληματική πλέον έλλειψη προσωπικού.
Ακολούθησε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία Ευαγγελισμού, Πολυκλινικής, Δυτικής Αττικής, Πατησίων, Αμ. Φλέμινγκ, 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ, Σισμανογλείου και Αγ. Σάββα καθώς και αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.  
Από όλες τις τοποθετήσεις στηρίχτηκαν ομόφωνα οι παρακάτω στόχοι πάλης:
     Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα νοσοκομεία στα οποία εδώ και δυο μήνες σχεδόν έχει μπει λουκέτο.
     Να τοποθετηθούν εδώ και τώρα στις οργανικές τους θέσεις οι 1.665 υγειονομικοί που ήδη πάνω από 40 μέρες βρίσκονται στο απαράδεκτο καθεστώς της διαθεσιμότητας δηλαδή υποχρεώνονται από την κυβέρνηση σε απραξία.
     Να ενισχυθούν με επείγοντα μέτρα τα νοσοκομεία από τον κρατικό προϋπολογισμό διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία τους.
     Να υπάρξει ΔΩΡΕΑΝ υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας σε όλους τους ασθενείς ανεξάρτητα από ασφαλιστική κάλυψη και να καταργηθεί το νέο επαίσχυντο χαράτσι νοσηλείας των 25€.
     Να μην καταργηθεί καμιά δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας - όπως προκύπτει από τα ήδη γνωστά σχέδια του Υπουργείου Υγείας - αντίθετα να ενισχυθεί η δημόσια και δωρεάν ΠΦΥ γιατί αυτό υπαγορεύεται από τις ανάγκες του λαού μας.
Ομόφωνα εκφράστηκε και η διάθεση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Οι αντιπροσωπείες των ΔΣ των Σωματείων Ευαγγελισμού, Πολυκλινικής, Δυτικής Αττικής, Πατησίων, Αμ. Φλέμινγκ, 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ, Αγ. Σάββα και ΕΙΝΑΠ αποστέλλουμε πρόσκληση σε όλα τα Σωματεία των Νοσοκομείων του λεκανοπεδίου να συγκαλέσουν άμεσα μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και προτείνουμε:
     Την Παρασκευή 11 Οκτώβρη στάση εργασίας 7-11πμ με συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη 9πμ και πορεία στη Βουλή.
     Την Τετάρτη 16 Οκτώβρη στάση εργασίας 11πμ έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στις 12 στο Υπουργείο Υγείας.
     Καλούμε επίσης συλλόγους ασθενών, συνταξιουχικές ενώσεις, συλλόγους γυναικών και νεολαίας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις μας.

Ήδη τα περισσότερα από τα παραπάνω σωματεία αποφάσισαν τη συμμετοχή τους σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις. 
Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό & είναι υπόθεση του λαού η υπεράσπισή της!