Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΚΥ ΛΗΜΝΟΥ: «Σήκω Μαυρογιαλούρε για να δεις τα παιδιά της Τρικομματικής»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Μύρινα, 27-05-2013

 «Σήκω Μαυρογιαλούρε για να δεις τα παιδιά της Τρικομματικής»

 Απάντησε τελικά την Παρασκευή 24-5-2013 στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τα προβλήματα των νοσοκομείων Λήμνου και Ικαρίας. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν ήταν και πολύ αναμενόμενο, μια που αρκετές φορές  είχε αποφύγει να απαντήσει σχετικά. Και τι μας είπε τελικά;

 «Αν, λοιπόν, εγώ αρχίσω και υιοθετώ το αίτημα της Ικαρίας και το αίτημα της Λήμνου, γιατί δεν υιοθετώ το αίτημα του Διδυμοτείχου; Εσείς έχετε τα επιχειρήματά σας, τα οποία τα καταλαβαίνω και η συζήτηση που έγινε στο ΚΕΣΥΠΕ, έγινε με αφορμή ακριβώς τις ιδιαιτερότητες τις οποίες προσυπογράφω. Δεν τα αρνούμαι, αλλά βρίσκομαι μπροστά σε μία πραγματική δυσκολία, διότι εγείρουν τα ίδια αιτήματα κι άλλα νοσοκομεία, όπως της Πτολεμαΐδας, των Γιαννιτσών, του Διδυμοτείχου, πράγμα το οποίο δεν θα σταματήσει πουθενά, γιατί μετά θα έχουμε και μέσα στην Αθήνα το ίδιο θέμα.»

Ο Υπουργός προσυπογράφει μεν το δίκιο μας, αλλά δεν πρόκειται να κάνει τίποτα, γιατί θα διεκδικήσουν το δίκιο τους ή το άδικο τους –δε διευκρινίζει- και άλλοι. Κι έτσι, για να μη δυσαρεστηθούν οι άλλοι, και χάσουνε ψήφους –δεν το λέει, αλλά σαφώς το υπονοεί-, θα δυσαρεστήσει εμάς στη Λήμνο και την Ικαρία, που δεν ήμαστε και πολλοί ψήφοι -δεν ήμαστε δα και Αθήνα!-, και μάλλον ήμαστε και δεδομένοι. Προσυπογράφει και μια απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ,  χωρίς αντίκρισμα για να έχουμε λόγο να τον θυμηθούμε όταν χρειαστεί.

Ε, αυτή την κυνική ομολογία, θα τη ζήλευε ακόμη κι ο Μαυρογιαλούρος και θα αναφωνούσε μεγαλόφωνα «Θα σας εξαφανίσομεν!». Κι αν δεν το εννοούσε εκείνος, το εννοούν οι σημερινοί άξιοι μιμητές του.

Δε στεκόμαστε επί του παρόντος σε άλλα σημεία της τοποθέτησης του Υπουργού Υγείας, παρά μόνο σε ένα.

«Οι κινητοποιήσεις δεν βοηθάνε. Μη φέρετε αδίκως τους ανθρώπους. Η ίδια συζήτηση που γίνεται με μας εδώ, θα γίνει και ενώπιόν τους. Δεν αλλάζει κάτι. Επί ματαίω θα γίνει κινητοποίηση. Δεν πρόκειται να αλλάξω θέση τόσο εύκολα, επειδή θα γίνει μία κινητοποίηση.»

Τον καθησυχάζουμε, λοιπόν. Εμείς στις 7 Ιούνη θα κατεβούμε με κάθε μέσο στην Αθήνα, για να διαμαρτυρηθούμε. Δε μας είναι εύκολο, ούτε και οικονομικά εφικτό. Για τη δυσκολία στη μετακίνηση μας από το νησί –το χάλι των συγκοινωνιών, τα καράβια, τα αεροπλάνα, την τιμή των εισιτηρίων –φρόντισαν άλλοι συνάδελφοι του υπουργοί. Μπορεί όμως είναι ήσυχος. Δε ζητούμε να συναντηθούμε μαζί του. Μπορεί, όπως έκανε και την άλλη φορά που αντιπροσωπία της Λήμνου βρέθηκε στην Αθήνα και ζήτησε συνάντηση μαζί του, να προτιμήσει το «Καλημέρα Ελλάδα» με το Γιώργο Παπαδάκη. Θα κατεβούμε στην Αθήνα για να ακουστούμε, να διαμαρτυρηθούμε και να αποτιμήσουμε φόρο τιμής στον Άγνωστο Στρατιώτη –και όχι στον γνωστό πια Υπουργό.

Χαιρόμαστε πάντως, που «Το ενδιαφέρον του κ. Αντώνη Σαμαρά αποτέλεσε τον καταλυτικό παράγοντα στην θετική απόφαση για τη διοικητική αποσύνδεση του νοσοκομείου Λήμνου.» (Χαράλαμπος Αθανασίου, Αν. Υπουργός Εσωτερικών, 06/03/2013, Δελτίο Τύπου ΤΟ  Λήμνου ΝΔ).

Να είναι βέβαιοι ότι το αμέριστο ενδιαφέρον τους για το Νοσοκομείο Λήμνου, το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, τα Γραφεία Εκπαίδευσης, τα σύγχρονα και ταχύπλοα καράβια που μας έφεραν, τα φτηνά αεροπορικά εισιτήρια που μας εξασφάλισαν, την  πληρότητα σε καθηγητές που μας διέθεσαν, και κυρίως την ειλικρινή προσπάθεια τους να νιώσουμε ως ακρίτες νησιώτες ισότιμοι υπερήφανοι Έλληνες πολίτες, θα φροντίσουμε να τα επιστρέψουμε με τον προσφορότερο και ανταποδοτικότερο τρόπο.
  
Το ΔΣ της ΕΙΝΚΥΛ